Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
JOGOM DO BIKINI TIJELA

Joga za cirkulaciju: pomaže kod celulita, stimulira bubrege te uklanja masne naslage s bokova

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


Riješi se celulita, poboljšaj cirkulaciju i potakni detox. Ova sekvenca targetira baš ključna mjesta na tijelu gdje se nakupljaju toksini, a time i celulit.


1. Garudasana

Iz stojećeg položaja napravite lagani čučanj, podignite desnu nogu i omotajte je oko lijeve. Desna natkoljenica bi trebala biti iznad lijeve dok se desno stopalo oslanja na stražnji dio potkoljenice lijeve noge. Dlanove spojite u molitvu ispred srca. Zadržite položaj 3 udaha i izdaha. Ponovite s drugom nogom.

DOBROBITI: jača mišiće nogu, pomaže u uklanjanju išijasa i reume ruku i nogu, eliminira hidrokelu i poboljšava osjećaj ravnoteže, poboljšava cirkulaciju u nogama.


2. Stolac

Napravite raskoračni stav u širini kukova, uđite u čučanj i dignite ruke iznad glave. Podvucite zdjelicu prema naprijed da vam se izravnaju leđa. Pogled usmjerite u pod. Napravite 3 udaha i izdaha.

Dobrobiti: jača zglobove, listove, bedra i kralježnicu, isteže ramena i ruke. Poboljšava cirkulaciju i stimulira unutarnje organe.


3. Štipaljka

Iz stojećeg položaja, uspravnih leđa, udahom podignite ruke iznad glave, izdahom približiti trup što više nogama. Rebra udaljiti od kukova. Stavite ruke uz stopala na pod. Nastojte čelom dotaknuti koljena. Ako to nije moguće, stavite prste na gležnjeve ili na potkoljenice, važno je da nema naprezanja i da vam je ugodno. Zadržite položaj 3 do 5 udaha i izdaha

Dobrobiti: uklanja suvišno masno tkivo, poboljšava probavu, ubrzava metabolizam. Povećava fleksibilnost kralježnice i njenih mišića. Poboljšava eliminaciju otpadnih tvari iz tijela te na taj način podiže imunitet i prevencija je od bilo kakvih bolesti. Poboljšava cirkulaciju krvi u mozgu i licu te daje lijep ten i poboljšava pamćenje.


4. Položaj krave s rukama na podu

Iz položaja Mačke, lijevu nogu prebacite preko desne, razmaknite u strane stopala te sjednite između peta. Koljena su jedno iznad drugog. Lagano nagnite trup prema naprijed i ruke stavite na pod. Pogled usmjerite u pod. Vodite računa da vam stražnjica ostane na podu. Leđa su uspravna. U završnom položaju napraviti 3 udaha i izdaha. Vratite se u početni položaj i ponovite s drugom nogom.

Dobrobiti: pomaže pri uklanjanju bolova u leđima, ukočenosti ramena i vrata, povoljno djeluje na išijas i reumu. Uklanja masne naslage u predjelu kukova.


5. Položaj dijamanta

Nakon položaja krave, spojite tabane ispred sebe i odmaknite ih od sebe. Noge bi vam trebale biti u obliku dijamanta. Ruke stavite u stranu i lagano se nagnite prema naprijed. Napravite 3 udaha i izdaha.

Dobrobiti: uklanja napetost iz donjeg dijela leđa, otvara prepone, isteže stražnju stranu nogu. Stimulira bubrege te uklanja toksine i masne naslage s bokova.


6. Istezanje noge

Legnite se na leđa. Podignite desnu nogu u zrak i s obje ruke primite se za list. Približite nogu što bliže glavi. Pazite da vam suprotni kuk ostane na podu i ne naprežite se. Ukoliko osjetite zatezanje u stražnjem dijelu noge, lagano popustite i možete malo saviti koljeno. U završnom položaju napravite 3 udaha i izdaha.

Ponoviti s drugom nogom.

Dobrobiti: jača i isteže mišiće nogu, uklanja masne naslage s nogu te ih izdužuje.

Linker
25. travanj 2024 15:41