Svima onima koji kažu da će početi vježbati od ponedjeljka Ivana poručuje da krenu - od srijede.
Trenira i kada je premorena

Ivana Ergić: 'Pretjerujem s lješnjacima i bademima!'

Ivana Ergić, nekadašnja misica Republike Hrvatske, za portal Živim.hr ekskluzivno otkriva svoj režim vježbanja koji je čini jednako lijepom, zdravom i zadovoljnom kao u vrijeme kada je gordo šetala modnim pistama.

Od mode do diplome, poduzetništva i volontiranja u udruzi gluhoslijepih osoba, Ivana Ergić ponosno prkosi stereotipu da odličan izgled, pamet i dobrota ne idu zajedno. Na događaju u sklopu ljetne turneje nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska koji se održao u Vodicama, njenom rodnom gradu, razgovarali smo s Ivanom i postavili joj nekoliko pitanja kako bi otkrili njen tajni recept za uspjeh!

Živim (Ž): Koliko ti je važna tjelovježba i koliko joj se često kroz tjedan posvećuješ?
Ivana Ergić (IE): Tjelovježba mi je jako važna. Treniram skoro svaki dan i nije mi teško ići na trening. Kada nemam vremena odem barem dva puta tjedno.

Ž: Dogodi li ti se ikada da ti nije do treninga? Što onda radiš - natjeraš li se ili odustaneš?
IE: Često mi se desi da sam premorena i da ne mogu trenirati, ali imam sreću što treniram u najljepšoj teretani u Zagrebu i zapravo je svaki odlazak tamo kao jedan welness izlazak. Uopće nemam osjećaj da treniram, stvarno je fenomenalno!

Ž: Kako se nagrađuješ za dobro odrađeni trening? Što ako "zaribaš" - postoji li neka kazna?
IE: Najveća nagrada mi je poslije treninga popiti shake od proteina, što mi je ujedno dobro i za mišiće. A kada zaribam - ne kažnjavam se!

Ž: Paziš li što jedeš? Što ti je najvažnije u prehrani?
IE: Pazim, ne zato da se ne udebljam, već radi zdravlja. Jedem dosta sjemenki, pijem kefir, volim prirodne namirnice. U prehrani mi je najvažnije da hrana ima dobre nutritivne karakteristike. Ribu baš i ne volim, voće obožavam, a meso ne volim, ali ga jedem - jer moram!

Ž: Dosta žena ne pije dovoljno vode, tek čašu ili dvije uz kavicu. Događa li se to i tebi? Koliko vode na dan ti popiješ?
IE: Vodu rijetko pijem, to mi je stvarno mana. Jednostavno ju ne volim piti, baš kao ni sokove. Uz trening se natjeram pa ipak pijem. Ali da to ne radim ispala bi možda oko čaša dnevno.

Ž: Koje su tvoje slabosti kada je hrana u pitanju? Bez čega i zašto nikada ne bi mogla?
IE: Pa nema ništa posebno što toliko volim. Recimo nije da volim slatko, na primjer kolače... OK, pretjerujem s lješnjacima i bademima, jednostavno ih se ne mogu zasititi!

Ž: Voliš li kuhati?
IE: Baš i ne, jer ne volim trošiti vrijeme na to. Radije kupim ili naručim nešto gotovo i zdravo. A kada krenem kuhati onda to volim temeljito napraviti, a to mi onda uzme i po dva sata. A to mi je vrijeme dragocjeno.

Ž: Jesi li više slatki ili slani tip?
IE: Definitivno sam više slani!

Ivana Ergić u društvu Renate Sopek, zaštitnog lica "Aktivne Hrvatske".

Ž: Je li se tvoja kilaža promijenila od vremena kad si bila misica?
IE: Zanimljivo je da sam u zadnjih godinu dana dobila nekoliko kilograma. Ne mogu uopće shvatiti na račun čega, budući da se ništa ostalo nije promijenilo u mojem životu. No dobro, to ću sada vjerojatno skinuti prije ljeta!

Ž: Iako si fit i u top formi, imaš li neku slabu točku?
IE: Guza. Guza mi je prevelika. Ne volim je!

Ž: Misliš li da se mladi danas dovoljno bave sportom?
IE: Mislim da ne. Moguće zato što je tjelesni odgoj dio školskog programa. A neki opći stav među djecom je da ako nešto ima veze sa školom da je dosadno pa ti se na kraju ne da. Znam da sam ga i sama izbjegavala. Prijateljice i ja smo uvijek glumile da smo bolesne i da ne možemo trenirati. Danas su mladi uglavnom kod kuće i igraju igrice pa nažalost sve manje vremena provode na otvorenom.

Ž: Što bi savjetovala svima onima koji svakog drugog ponedjeljka odluče da će učiniti nešto za sebe i svoje tijelo, a u razmišljanju su im prošli mjeseci, ako ne i godine?
IE: Da krenu od srijede, a ne od ponedjeljka!

Ž: Doručkuješ li?
IE: Novost je da sam nedavno počela doručkovati. Prije sam samo pila kavu. No, moram reći da za sada još ne primjećujem razliku!

Ivanina nadopunjaljka

Za mene je zdravi doručak ... Chia sjemenke
Bez vježbanja bih ... Vjerojatno bila debela
U mom frižideru je uvijek ... Jogurt
Život je ljepši jer ... Vježbam! I zato što je život lijep bez obzira na sve
Moje tijelo je ... Moje i najbolje!
Obožavam ljeto zato što ... Se mogu sunčati
Dobra knjiga je ... Ona zanimljiva – ona koju radi toga pročitam u jedan dan
Ne mogu zamisliti život bez... Mobitela, nažalost
Šalica čaja odlična je ... Kad si bolestan!
Da moram stalno sjediti, ja bih ... Sjedila na pilates lopti

Linker
18. travanj 2024 09:23