Svi na Badminton

Istopite kalorije, učvrstite guzu i pritom se odlično zabavite

Želite li smršavjeti na dinamičan i zabavan način, zašto ne biste izabrali badminton? Tempo kretanja, eksplozivnost i broj pokreta brzo će se odraziti na liniji.

 

Ako zamišljamo aktivan i dinamičan boravak na svježem zraku, to podrazumijeva i neku sportsku aktivnost. Jedan od omiljenih i zabavnih sportova u prirodi je badminton, gotovo da nema osobe na našim prostorima koja ga barem jednom nije pokušala igrati.

Riječ je o sportskoj aktivnosti omiljenoj među svim generacijama jer je idealan oblik izletničke rekreacije na travi tijekom boravka u prirodi.

 

Ne treba vam predznanje

Sve što je potrebno od osnovne opreme za ovu zanimljivu igru su reketi te pripadajuće pernate ili plastične loptice. Za razliku od drugih sličnih sportova u kojima se koriste tipične okrugle loptice, ove su specifičnog duguljastog oblika. Treba još obuti tenisice i obući sportsku odjeću te se upustiti u ovu zanimljivu aktivnost.

Prednost badmintona je u pristupačnosti i tehničkoj jednostavnosti jer za njega nije potrebno gotovo nikakvo predznanje. Nikome za igru nije potrebno tehničko savršenstvo, nego samo dobra volja, a već nakon desetak minuta uigravanja moguće je savladati osnovne tehnike igre. Kad se radi o partnerima, i tu je badminton vrlo otvoren, naravno, ovaj rekreativni, jer doista ga mogu igrati i djeca i odrasli svih dobi.

Badminton je idealan sportski odabir za eliminiranje nakupljenog stresa. Odlična je aktivnost za brzo izbacivanje napetosti iz organizma jer se njime, osim što eliminira stres, potiče lučenje hormona koji podižu raspoloženje.

Igrate li redovito badminton, organizam postaje otporniji, podiže se imunitet, rad srca i krvotok se pospješuju, a svi koji ga prakticiraju postižu zavidnu kondiciju. Možemo samo poručiti: igrajte ga i revitalizirajte i učvrstite tijelo na zabavan način.

Foto: Istock

 

Može biti i zahtjevan

Premda djeluje lepršavo, badminton može biti i kondicijski vrlo zahtjevan, posebno ako se čovjek njime bavi ozbiljnije. U tom slučaju važna je tjelesna pripremljenost. Jedno istraživanje provedeno o stupnjevima i razini težine pojedinih sportova nakon pola sata aktivnosti na temelju mjerenja otkucaja srca, broja udisaja i potrošnje kalorija pokazalo je da su na prvim mjestima po potrebnoj kondicijskoj pripremljenosti upravo badminton, squash i stolni tenis.

 

Kalorije se tope

Iako je profesionalni badminton fizički vrlo zahtjevan, ovaj sport mogu rekreativno igrati svi. Zahtijeva konstantno kretanje zbog čega kod njega cijelo tijelo radi. Tijekom jedne igre igrači u prosjeku pretrče četiri kilometra i izgube po 650 kalorija.

 

Uz te je podatke jasno da badminton osnažuje srce i krvotok i blagotvorno djeluje na liniju. Učvršćuju se svi mišići u tijelu, a posebno mišići stražnjice i nogu, koje je inače najteže dovesti u formu.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo