VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Deva: ova vježba vam može pomoći kod menstrualnih i dišnih problema

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

 

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy ParkHana Dervović učiteljica joge

 

NAČIN IZVOĐENJA: kleknite na pod u položaj dijamant (vajrasana) sa malo odmaknutim stopalima i koljenima. Dignite se na koljena i ispružite ruku u stranu. Nagnite se unatrag i stavite šake na pete. Izvijte vrat unatrag i pustite da se težina tijela osloni na ruke. Savijte leđa u luk koliko god možete, a da pritom ne izgubite udobnost. Vratite se u početni položaj.

DISANJE: udah prilikom dizanja na koljena, izdah prilikom spuštanja u završni položaj i vračanja u početni položaj

TRAJANJE: ponoviti dinamično najviše 10 puta ili se zadržite u položaju koliko vam je ugodno-najviše do 3 minute

NAPOMENA: ukoliko niste dovoljno fleksibilni, u početnom položaju podignite stopala na prste te se rukama primite za pete.

DOBROBITI: doprinosi uspostavljanju hormonske ravnoteže, pomaže kod menstrualnih problema. Vrlo je korisna vježba za osobe koje imaju problema s astmom i drugih dišnih problema. Stimulira prirodno snabdijevanje tijela kortizolom. Uklanja bol u donjem dijelu leđa, nastale zbog napetosti, prolapsa diskusa ili bolne menstruacije. Ispravlja posturu.

OGRANIČENJA: ukoliko imate pritisak u donjem dijelu leđa ili grudnom košu.

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo