Otkako pazi što jede, Antonija kaže da je počela i puno bolje kuhati
 Foto: RTL
Zaljubljena u vježbanje

Antonija Blaće: 'Mrzila sam teretanu, a danas drugima glumim gurua'

S obzirom na to da je zaštitno lice većine RTL-ovih projekata, Antonija Blaće s vremenom je primjetila da joj zdrav način života i redovito vježbanje uvelike olakšavaju balansiranje između privatnog i poslovnog života.

Da izgleda bolje nego ikad, popularna RTL-ova voditeljica Antonija Blaće pokazala je još prošle godine s početkom showa X Factor. Mnoge je zanimalo što je učinila da izgleda tako svježe i ima vitku figuru. A samo za Živim otkrila je što joj je bio glavni motiv i kako se danas osjeća provodeći novi lifestyle.

Živim (Ž): Postoji li trenutak u životu za koji biste istaknuli kao prekretnicu u svom lifestyleu?
Antonija Blaće (AB): Ma ja se bacakam i borim s tim zdravim životom otkad znam za sebe. Okrenula sam „novu stranicu“ brat bratu 20 puta. Ova zadnja samo najduže traje.

Ž: Pa što je bio „okidač“?
AB: Ja sama. Zapitala sam se: „Pa je li bilo dosta?“, a kad si to kažem, krećem bez okretanja.

Ž: Što volite jesti i kako se snalazite u kuhinji?
AB: Jedem meso, ali i puno ribe i povrća. Volim kuhati, ali sam, moram priznati, potpuni antitalent za neka klasična jela, no zato sam majstorica kad treba smisliti jelo od dva sastojka.

Ž: To je isto umjetnost znati. Zvuči kao da dobro „plivate u tim vodama“?
AB: Najbolje stvari kuham kad pazim što jedem. Dobro poznajem svaku namirnicu i što njome unosim u organizam pa se igram u kuhinji i smišljam svoje, uglavnom proteinsko-povrtne kombinacije. Izmišljam i slatko koje ne deblja. Zna izgledati katastrofalno, ali bude fino.

Ž: Cure danas uglavno ne pričaju o receptima, no vi niste takvi, dapače, znamo da je jedan vaš hashtag pokrenuo „revoluciju“.
AB: Pa ja s drugim curama razmijenjujem svoja iskustva na svojem Instagram i Facebook profilu uz svoj hashtag #ljetobezparea koji je postao poprilično popularan.

Ž: Vježbate li?
AB: O da. Vježbam pet puta tjedno, a najdraži su mi crossfit i HIIT treninzi, ali trenutačno idem paralelno na ples i crossfit.

Ž: Oduvijek je tako ili ste se tek nedavno počeli više posvećivati fizičkoj aktivnosti?
AB: Prije sam mrzila teretanu, ali samo zato što nisam imala pojma što radim. Sad ju obožavam, obožavam utege i obožavam kad se od napora izvrnem nasred teretane.

Ž: I vaš muž je sportski tip pa pretpostavljamo da imate njegovu podršku, no kako je s drugim ljudima, imaju li razumijevanja za vašu promjenu?
AB: Obitelj i prijatelji su mi velika potpora u svemu u životu. Lakše je kad ti ne mašu čokoladom ili pizzom ispred nosa. Ali budući da sam ja tvrdoglava, kadra sam i za tu čokoladu ubaciti ekstra trening samo da je „smlavim“ ako mi dođe.

Foto: RTL
Nakon sve muke i znoja koje iskusi u teretani, zgodna voditeljica kaže kako nema šanse da bi to upropastila lošim izborom hrane.

Ž: A imate li vi sluha za druge ili ih pokušavate preobratiti?
AB: Priznajem, zbog navika koje sam stekla treninzima „maltretiram“ sve oko sebe. Glumim gurua, dijelim savjete i tako. Zapravo time i sebe motiviram. Još uvijek me muče početničke krize, ali osjećaj moći i snage kada je prevladam je naprocjenjiv.

Ž: Da li se kažnjavate kada „zgriješite“?
AB: Da. Ako se ne pridržavam zadanog, kaznim se trčanjem na Sljeme. No, odredila sam si jedan dan u tjednu kao „ispušni ventil“. Ipak, ako sam se pošteno izmučila na treningu, nema šanse da ću tu muku upropastiti nekim lošim izborom hrane.

Ž: Zvuči kao da ste se „navukli“ na vježbanje!?
AB: Jednom kad se zaljubiš u vježbanje - gotovo je. Otkako sam vjerna treninzima, naučila sam da možeš stati, pauzirati, stagnirati, ali uvijek ćeš se vratiti.

Ž: Je li bilo teško to osvijestiti?
AB: Ne, ali mi je bilo teško pokrenuti se, no motivirali su me rezultati. Kroz tri, četiri tjedna bit ćeš sretan što si krenuo. Ajmo! Za #ljetobezparea!

Linker
20. travanj 2024 02:54