Power wheel jednako je dobar rekvizit za žene i muškarce, profesionalce i rekreativce. Ako ga koristite, brzo ćete i vidjeti zašto.
 Foto: Shutterstock
Treba vam samo Power Wheel

5 super vježbi za trbušnjake kao s reklame

Uz Power wheel ćete, vježbajući u udobnosti vlastitog doma, ojačati mišiće trbuha i donjeg dijela leđa, ali i aktivirati mišiće cijeloga tijela te time iskoristiti prednosti vježbanja za ukupno zdravlje i bolje raspoloženje.

Jedan od fitness rekvizita koji je u posljednjim godinama privukao veliku pažnju mnogih vježbača, svakako je Power wheel ili kotač za vježbanje trbušnih mišića. Naravno, ovaj rekvizit je posebno popularan i tražen zbog toga što pomaže u izgradnji „najtraženije mišićne skupine“ - trbušnjaka.

No, u moru sprava koje služe jačanju trbušnih mišića, Power wheel je s razlogom zaposjeo prvo mjesto: teško je zamisliti bolji rekvizit ili vježbu koja razvija i jača trbušne mišiće, ne samo iz estetskog, već i s funkcionalnog aspekta. Dodatno, iako se Power wheelom primarno jačaju trbušni mišići, uz ovaj fitness rekvizit jačat ćete cijelo tijelo, što direktno znači da i vježbanjem na kotaču trošite velike količine kalorija te, topite masne naslage.

Power wheel je rekvizit koji mogu koristiti baš svi: od potpunih početnika u vježbanju, do rekreativaca, naprednih vježbača i profesionalnih sportaša. Naime, različitim intenzitetom vježbanja, može se izvoditi jednostavnije vježbe, namijenjene početnicima, do jako složenih i teških koje će moći izvesti samo napredni i jako snažni vježbači.

Na što paziti

Kod izvođenja vježbi s Power wheelom važno je paziti da zadržite neutralan položaj kralježnice tijekom cijelog izvođenja vježbe, kako ne bi došlo do ozljede.

Donosimo vam 5 super vježbi za jake trbušnjake koje možete izgraditi koristeći samo Power Wheel:

1. Rolanje na koljenima

Spustite se koljenima na pod. Power wheel uhvatite u ruke, dlanovima okrenutima prema tlu. Krećete od pozicije gdje je Power wheel tik ispred vašeg tijela, u blizini koljena. Polako se rolate što dalje od tijela, držeći kralježnicu ravnom i čvrstom. Cilj je odrolati se tako da tijelo bude u ravnini s podom, a da pritom ne padnete na pod, te se polako vratite u početni položaj.

Pokret je naizgled jednostavan, ali već i ova najjednostavnija varijanta jako dobro aktivira trbušne mišiće. Krenite s više serija i manjim brojem ponavljanja sve dok ne uspijete napraviti 30 ponavljanja u jednoj seriji.

2. Rolanje na koljenima na kosini

Vježba se izvodi isto kao i prethodna, samo je površina ispred vas povišena, pa Power wheel rolate uzbrdo. Budući da tijelo ide u manji nagib, vježbu će biti lakše izvesti, pogotovo za početnike.

3. Hodanje na rukama s Power wheelom na rukama

Ovo je dinamička vježba koja jača mišiće corea, odnosno trbuha i donjeg dijela leđa, ali i ostatak tijela, posebno mišiće ramenog pojasa. Power wheel stavite na noge, spustite se u položaj skleka te rukama koračajte prema naprijed, 20 koraka pa potom, isti broj koraka natrag.

4. Povlačenje koljena na prsa s Power wheelom

Ovo je vježba u kojoj je potrebna stabilizacija cijeloga tijela, te aktivacija trbušnih i mišića donjeg dijela leđa. Iz gornjeg položaja skleka, Power wheelom na stopalima, privucite koljena prema prsima, pa ih potom ispružite natrag u početni položaj. Cilj je napraviti 30 privlačenja u jednoj seriji.

5. Privlačenje nogu s Power wheelom

Lezite na leđa, a Power wheel stavite na stopala. Ako ste početnik, leđa oslonjenih na podlogu privlačite stopala prema stražnjici, savijajući koljena. Ukoliko ste napredniji vježbač, oslanjajući se o podlogu samo gornjim dijelom leđa. Podignite zdjelicu u zrak tako da tijelo čini ravninu od prsa do koljena. Iz ovog položaja, a održavajući zdjelicu u zraku, privlačite stopala s Power wheelom prema tijelu, savijajući noge u koljenima. Cilj je napraviti 30 ponavljanja u jednoj seriji.

Uz Power wheel ćete, vježbajući u udobnosti vlastitog doma, ojačati mišiće trbuha i donjeg dijela leđa, ali i aktivirati mišiće cijeloga tijela te time iskoristiti prednosti vježbanja za ukupno zdravlje i bolje raspoloženje. Power wheel je rekvizit kojim ćete ojačati trbušnjake, neusporedivo ijednoj drugoj vježbi koju ste dosad radili.

Stoga, što čekate?

Pogledajte i naručite ovaj popularni fitness rekvizit na fitness.com.hr web shopu.

Linker
18. travanj 2024 11:25