KREĆE ISTRAGA

Užas na Kosovu, djevojčica (4) umrla nakon što su je istukla ujakova djeca? ‘Nije mogla hodati, samo je plakala‘

Djevojčica je zbog težine ozljeda prebačena u bolnicu u Prištini, a kasnije je utvrđeno i da je imala ozljedu glave

Ilustracija, hitna pomoć na Kosovu

 Armend Nimani/Afp/Profimedia/Armend Nimani/afp/profimedia

Smrt 4-godišnjakinje iz grada Đakovice na zapadu Kosova istražit će se zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je nastupila, piše Telegraf.

Djevojčičina je majka Telegrafu rekla da joj je kći rekla da su je ujakova djeca tijekom igre istukla. "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala", rekla je djevojčičina majka.

Nakon što je djevojčica primljena u bolnicu u Đakovici, liječnici su utvrdili da na donjem dijelu leđa ima modrice te da na prsima ima oteklinu.

Djevojčica je zbog težine ozljeda prebačena u bolnicu u Prištini, a kasnije je utvrđeno i da je imala ozljedu glave.

Djevojčičina majka, međutim, tvrdi da joj je liječnica u bolnici u Prištini rekla da je njezina kći oboljela od infekcije te da zbog nje krvari.

Telegraf navodi da se liječničko vijeće složilo s konstatacijom da je djevojčica preminula od krvarenja koje je izazvala infekcija.

Instituta za sudsku medicinu Kosova (ISM) napravit će obdukciju djevojčičina tijela, a kosovski su tužitelji naredili da se njezina smrt istraži kako bi se utvrdilo je li infekcija koju je dobila nastupila zbog ozljeda ili možda zbog liječničke pogreške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:15