HRVAT I KATOLIK

Kerum: Razvodim se! S ljubavnicom čekam dijete

Split, 150709.Sjednica Gradskog vijeca Splita. Gradonacelnik Zeljko Kerum stigao je na sjednicu Gradskog vijeca vidno umoran i nervozno je reagirao na raspravu i pitanja gradskih vijecnika. Posebno se okomio na bivseg gradonacelnika Nikolu Grabica.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

SPLIT - Već više godina u vezi sam s Fani Horvat. Očekujemo dijete. Zato ću se razvesti od supruge Ankice i ponovno vjenčati - objavio je večeras Željko Kerum na samom kraju intervjua na svojoj, TV Dalmaciji.

Šokantna ispovijest trajala je svega nekoliko minuta. Kerum nije bio zbunjen niti emotivan. Sat vremena govorio je o projektima za Split i prozivao sve koji ga u tome ometaju. Onda je odlučio, potpuno mirno i hladno, objaviti kako ima drugu ženu te da ostavlja suprugu Ankicu nakon 20 godina braka i dvoje djece.

Potpitanja nije bilo.

- Ovo je moja najdraža emisija, i zato moram otkriti jednu intimnu, privatnu stvar - započeo je Kerum i nastavio:

- Žao mi je zbog svega što su zbog toga proživjeli moja supruga i moja obitelj, ali tako je kako je, da je moglo biti drugačije, bilo bi. Odabrao sam ovaj način kako ne bi bilo manipulacija i da zaštitim svoju obitelj. Više nikad neću ovo komentirati - rekao je Kerum iznenađenoj voditeljici Sandri Barčot.

Već se godinama Splitom šire glasine kako on više ne živi sa suprugom Ankicom i da je ljubavnici kupio stan, navodno na predjelu Split 3.

Fani Horvat je 24-godišnja studentica menadžmenta, navodno na Zagrebačkoj školi za menadžment, koju pohađa i Kerumova kći Neva. Vlasnica je jednog od dućana s cipelama u Kerumovom prodajnom centru Joker, a prema registru Trgovačkih sudova, osnivačica je tvrtke Bulga, registrirane za djelatnosti u rasponu od trgovine nekretninama, preko cestovnog prijevoza, do proizvodnje odjeće.

Fani Horvat, osim trgovine cipelama Galerija u prodajnom centru Joker, prema našim saznanjima, ima još dvije prodavaonice istog imena i asortimana - jedan je u Marulićevoj ulici u središtu Splita, a drugi u Zagrebu u Ilici, blizu Uspinjače, u prostoru koji je svojedobno koristila jedna od Kerumovih samoposluga. Zanimljiv je podatak da se kao član uprave njezine tvrtke Bulga u registru Trgovačkih sudova spominje Dražen Delić, jedan od članova Kerumove liste na nedavnim lokalnim izborima.

Kerum je prvi hrvatski političar koji je priznao preljub.

Kerumova supruga nakon razvoda ima pravo sudskim putem tražiti polovicu Kerumove imovine, s obzirom na to da su 20 godina u braku i da je gotovo cijelo bogatstvo stekao otkako je s njom.

- Supruga ima pravo na “bitni dio” imovine stečene u braku. Koliki je taj bitni dio određuje sud - rekao je odvjetnik Ljubo Pavasović.

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan, koji je vodio Kerumovu kampanju, smatra da je javno priznanje najbolje što je Kerum mogao učiniti.

- Kerum je postupio kao i Leterman, američki TV voditelj kojega su ucjenjivali seksualnim aferama s novinarkama. Kad si u takvoj situaciji, najbolje je reći sve i odmah. Kerum je priznanje objavio na svojoj televiziji, znao je da nema potpitanja. Rekao je što je htio i tu je stao - rekao je Macan.

Uvjeren je da neće trpjeti političku štetu.

- Ljudi cijene iskrenost. Pun im je kufer lažova. A, Kerum je iskren, čak i kada mu to donosi probleme - završio je Macan.

Marasović: To je zapravo u Kerumovom stilu

SPLIT - Splitski dogradonačelnik i prvi suradnik Željka Keruma Jure Šundov ni jednom riječju nije želio komentirati istup svoga stranačkog, poslovnog i gradskog šefa. Čak nije želio reći je li kao drugi čovjek grada bio upoznat s Kerumovim planom da na ovaj način otkrije tako važan dio svoga privatnog života. - To što je rekao, rekao je. To je privatna stvar Željka Keruma i samo on može pričati o tome i komentirati, kazao nam je kratko Šundov.Kerumov koalicijski partner Luka Podrug iz HČSP-a doimao se, pak, istinski šokiranim onim što je vidio na TV Dalmaciji.

- Iznenađen sam ne s tim što se dogodilo, razvoda je bilo i bit će ih, nego načinom na koji je otkrio takvu jednu privatnu stvar. Moram priznati da imam dvojake osjećaje prema njegovom istupu - s jedne strane zaslužuje podršku zbog iskrenosti, ali je s druge protivno svim mojim uvjerenjima da se javnosti podastiru takvi intimni podaci. Razvodi se događaju, ali sam doista iznenađen svime. Mislim da mu takav nastup na televiziji nije trebao, kazao nam je Podrug.

Podjednako iznenađen je bio i predsjednik splitskog HDZ-a dr. Dujomir Marasović, odnedavno najveći Kerumov politički protivnik.

- Iskreno, ne znam što bih rekao na ovu informaciju. To su privatne stvari koje ne volim komentirati, niti ulaziti nekima u privatni život. S druge strane, gradonačelnik je javna osoba, pa je očito imao potrebu tako nešto javno i objaviti. Sve skupa mi je nekako u skladu s njegovim stilom života i načinom vođenja politike, ni inače u tome nema prevelike ozbiljnosti u koju se čovjek može pouzdati, kaže Marasović. Iz SDP-a, pak, nitko nije želio komentirati gradonačelnikovo priznanje.

Njegov protukandidat na prošlim izborima Ranko Ostojić u ponedjeljak navečer je bio nedostupan, a prvi čovjek splitskog SDP-a Marin Jurjević nam je - nakon nekoliko poziva i poruka - odgovorio samo SMS-om: - Nemam pojma šta je i di je Kerum izjavio, niti se u takve bilo čije privatne stvari kanim miješati, poručio nam je Jurjević.

Ljubavno gnijezdo u Jokeru?

SPLIT - Još za vrijeme predizborne kampanje Splitom su buknule priče kako Kerum ima ozbiljnu izvanbračnu vezu, makar su njegovi kraći ljubavni izleti i ranije bili neka vrsta javne tajne.

Najviše se pričalo o vezi s kantautoricom Alkom Vujicom, navodno su neko vrijeme zajedno i živjeli. Kako se odavno poluglasno priča po Splitu, Kerum je praktički živio s Fani Horvat u stanu kojeg ima u svom prodajnom centru Joker, a svojedobno joj je spominjano i ime u pojedinim trač rubrikama na televiziji i u tisku.

Fani Horvat je 2003. maturirala u splitskoj 1. gimnaziji, koja se smatra jednom od dvije najbolje u gradu. Maturirala je 2003., a oni koji je bolje ili lošije poznaju tvrde da joj je Kerum dosad u više navrata kupovao skupe poklone poput automobila i tri poslovna prostora - dva u Splitu i jedan u Zagrebu - te stanove u Zagrebu i Splitu.

Prema nekim informacijama, u marini hotela Lav ima i gliser. Po svemu sudeći, gradonačelnikova supruga već dulje vrijeme zna za izvanbračnu vezu svoga muža.

Nakon objave preljuba u pravilu završava politička karijera

WASHINGTON - Prije dvije godine, u listopadu 2007. godine, američki senator John Edwards priznao je svoju aferu sa ženom koja je radila na njegovoj kampanji, Rielle Hunter. Javno priznanje vjerojatno ga je lišilo svih izgleda da se kandidira za mjesto potpredsjednika SAD-a, što mu je bio dugoročni cilj. Gospođica Hunter Edwardsu je navodno rodila i djevojčicu.

David Letterman, jedan od najpoznatijih voditelja na američkoj televiziji, nedavno je priznao da je imao afere sa svojim zaposlenicama, nakon čega je Stephanie Birkitt zaprijetila izdavanjem knjige. Svoju aferu nije, međutim, priznao jasno i glasno, već ju je “zakukuljio” u svojim šalama u emisiji.

Lista ostalih polilitičara koji su “navodno” imali afere je duga: talijanski premijer Silvio Berlusconi i Noemi Letizia, što on žestoko niječe, Bill Clinton i Monica Lewinsky, zbog čega je Clintonu prijetio opoziv s mjesta predsjednika SAD-a.

Lista ide daleko u prošlost, a na njoj je čak i Thomas Jefferson koji je dugo ljubovao s ropkinjom Sally Hemings. No, iako je povijest puna ljubavnih, zabranjenih afera, rijetki to i javno priznaju jer znaju da nakon toga obično slijedi - političko samoubojstvo. (N. I. F.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:59