UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Mučan slučaj zlostavljanja u Makarskoj: Macu ozlijedili pirotehničkim sredstvom, ugibala je u strašnim mukama

Umiljata, mazna i kastrirana kvartovska maca, koja je obilazila dvorišta za pokoji zalogajčić, postala je žrtva nečijeg bolesnog uma

Maca iz Makarske, nažalost, nije preživjela

 Udruga Šapama od srca - Makarska/FACEBOOK

Unatoč brojnim upozorenjima i apelima da se u ovo blagdansko vrijeme ne bacaju petarde i ne koriste pirotehnička sredstva bilo koje vrste, mnogi su ih odlučili ignorirati, a osobito mučan i šokantan slučaj, koji nije zgrozio samo ljubitelje životinja, nego svaku iole normalnu osobu zdravoga razuma, ovih dana zabilježen je u Makarskoj. Status njihove Udruge Šapama od srca prenosimo u cijelosti i upozoravamo vas na izrazito uznemirujuće fotografije.

- Nemamo adekvatnih riječi za izraziti našu zgroženost događajem u Makarskoj u kojem je malena maca izgubila život. Dobra, umiljata, mazna i kastrirana kvartovska maca, koja je obilazila dvorišta u susjedstvu za pokoji zalogajčić, u petak je postala žrtva nečijeg bolesnog uma.

Nakon dojave i pregleda u Makarskoj, zbog težine ozljeda macu smo odmah odveli u Split, no nažalost, nije joj bilo spasa. Imala je velike rane i ozljede kože i potkožja perianalnog područja uz obilno krvarenje te trpjela nesnosne bolove.

Zbog sumnje da je ozljeda uzrokovana rukovanjem pirotehničkim sredstvima, podnesena je kaznena prijava Policijskoj postaji Makarska.

Ako netko ima bilo kakve informacije koje bi nas dovele do počinitelja, molimo da nam se javi. Maca je boravila u Ulici put Mlikarica.

Ako je ovo način na koji slavite Božić, molimo vas, jednostavno ga nemojte slaviti... Želimo samo pravdu i da netko odgovora za ovako okrutan čin naspram jednom nedužnom živom biću - objavila je Udruga Šapama od srca - Makarska.

S obzirom na to da je novogodišnja noć pred nama i najgore tek slijedi, uputili su i jasan apel svim vlasnicima ljubimaca.

- Vani se puca i životinje su preplašene, neke same šetaju jer su vlasnici lijeni i neodgovorni, a dojave u inboks samo stižu. Samo u pola sata imali smo dva psa na cesti bez nadzora, drugog kojeg je udario auto i koji, nažalost, nije preživio. Redarstvo je na terenu i nadamo se da će ispisati kazne jer u ovom gradu ništa više ne pomaže da se neki dozovu pameti.

Molimo da posebno sad, za vrijeme blagdana, dok nam petarde odzvanjaju na svakom koraku, pse izvodite na lajni! Psi se od panike znaju istrgnuti, ako imate plahog psa, dvostruko se osigurajte, oprsnicom i ogrlicom. Mace po mogućnosti zatvorite, da ne lutaju i ne izlažu se opasnosti. Hvala - napisali su na Facebooku.

Nažalost, ništa bolje nije ni u drugim dijelovima Hrvatske. Uznemirujuća snimka stiže i iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a status njihove Udruge Vau Vau prenosimo u nastavku.

- Teror detonacijama (limene bačve s karabitom) trajao je do sumraka. Kao da netko doslovce baca bombe. Njuškice su grizle armaturnu mrežu na boksevima, penjali su se do krovova. Toliko su svi dahtali od straha da smo samo gledali hoće li nekome puknuti srce.

Felix ima rupu na glavi, Nera ga je u tom užasnom strahu ugrizla. Don i Tayson su si raskrvarili usta koliko su očajno grizli mrežu, o pogledima punih straha pomiješanih sa suzama nećemo ni pisati.

A ovako izgleda kujica koja je imala toliku snagu da je od straha potrgala armaturnu mrežu i pogledajte što si je napravila - ovo je Sisi, jedno predrago i veselo biće koje je u ovom trenutku u stanju potpunog šoka od straha. Bili smo na šivanju i kad smo je sad po mraku vratili, stakleni pogled imala je svaka njuškica. Detonacije su se nastavile i nakon odlaska policije - objavila je bjelovarska Udruga Vau Vau na svom službenom Facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:34