Jedan od ciljeva ove kampanje je i djeci pokazati kako se ne bi trebala bojati zubara.
 Foto: Promo
Orbit daruje osmijeh

Zubomobil kreće na turneju Hrvatskom

U prostorima Muzičke akademije u Zagrebu Orbit je predstavio prvu mobilnu dentalnu ambulantu u Hrvatskoj, koja u ponedjeljak, 19. rujna, kreće na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske.

Osvješćivanje važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta liječnicima dentalne medicine najvažniji su ciljevi edukativnog Orbitovog projekta koji je predstavljen u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu. U suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine Orbit je predstavio Zubomobil - prvu mobilnu dentalnu ambulantu u Hrvatskoj.

Djeci drago lice

Mobilnoj dentalnoj ambulanti pridružit će se i ambasador projekta "Orbit daruje osmijeh", glumac i komičar Luka Bulić, koji će poticati najmlađe na važnost redovite dentalne higijene.

Foto: Promo
Više pažnje posvetit će se djeci ruralnih područja naše zemlje.

Zubomobil turneja provodit će se u osnovnim školama diljem Hrvatske. Započinje 19. rujna i trajat će sve do prosinca 2016. godine, a u planu je obuhvatiti 7000 djece u više od 50 osnovnih škola. Poseban je naglasak stavljen na ruralna područja u kojima je prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.

Nema razloga za strah

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila.

"Drago nam je da i ove godine Hrvatska komora dentalne medicine sudjeluje u Orbitovom društveno-korisnom projektu usmjereno na poboljšanje dentalnog zdravlja najmlađih. Ovakvi projekti koji pridonose boljem zdravlju zubiju najmlađih i uče ih o važnosti svakodnevne higijene u ugodnoj atmosferi i više su nego dobrodošli." naglasio je dr. sc. Pavel Kobler dr. dent. med, zamjenik predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine.

Linker
18. travanj 2024 13:29