Getty Images
Tako to rade profesionalci

ZA NEODOLJIV OSMIJEH Odaberite savršenu nijansu ruža uz koji vam zubi neće djelovati žuto

Osobna higijena i briga o zubima i usnoj šupljini prva su i osnovna stvar za svakoga, ali žene si često postavljaju pitanje kako pomoću šminke mogu dodatno naglasiti svoje adute.

Uz odgovarajući puder i podlogu postiže se savršen izgled kože, zahvaljujući maskari naglašavamo pogled, a pomoću rumenila dobivamo zdrav i svjež izgled čitavog lica. Ali kako odabrati savršen ruž?

Bez obzira na trendove koji se mijenjaju iz sezone u sezonu, idealna nijansa ruža za usne može biti vaš adut u bilo kojem trenutku i uz bilo koji make up look.

Ali jednako tako, odabirom neodgovarajuće nijanse ruža vaši zubi mogu izgledati žući nego što zaista jesu. Ipak, nema razloga za brigu jer to možete izbjeći uz nekoliko jednostavnih trikova i pravila komplementarnih boja.


Na što paziti

U spektru boja, plava i narančasta odnosno žuta stoje suprotno jedna od druge. S obzirom na to da se suprotnosti privlače, plavi tonovi u ruževima poništit će žućkaste tonove naših zuba.

Ako preferirate klasiku poput crvenog ruža, odaberite ga prema podtonu kožu.

Ako ste blijede puti birajte crveni ruž boje višnje s plavim podtonom, a ako ste tamnije puti, odaberite crvene nijanse boje vina ili kestena. Ljubičasti podton dodatno će naglasiti bjelinu vaših zuba.


Oprezno s ružičastom

Ružičaste nijanse ruževa mogu biti malo varljive, stoga birajte hladnije tonove (poput nijansi maline) jer bi narančaste nijanse dodatno mogle vizualno potamniti zube. Usporedba s voćem može se povući i kod tamnih, zagasitih smeđih nijansi ruževa. Birajte one u bojama bobičastog voća jer u sebi sadrže hladne podtonove, a izbjegavajte bordo ruževe sa smeđom bazom.

Ako želite postići make up look kojim ćete neutralizirati žutilo zuba, birajte nijanse boje mesa i zagasite boje trule višnje i crvenog vina.


A što je s kosom?

Naravno da i za boju kose postoje određena pravila. Iako volimo vjerovati i reći da su pravila tu da bi se kršila, pogotovo kad je o estetici riječ, neke osnove je dobro znati.

Ako ipak ne možete odoljeti određenoj nijansi za koju vam se čini da vam ipak ne laska, poslužite se specijalnom BlanX O₃X formulom uz koju možete postići i do četiri puta bjelju nijansu zuba u samo pet dana.

Ne morate brinuti oko oštećenja cakline i pretjerane osjetljivosti zuba, a možete birati između udlage za zube i trakica, a obje opcije će vam osigurati savršeno bijele zube. I mogućnost odabira ruža za usne koje god boje i nijanse poželite!

Otkrijte kako u pet dana postići savršeno bijeli prirodan osmijeh!

Linker
19. travanj 2024 14:16