Ne propustite novi broj!
 Getty Images
OD ČETVRTKA

Vita: kako ostati zdrav u sezoni gripe i prehlade

Magazin za zdrav život na većem formatu i većem broju stranica!

Ulazimo u sezonu prehlada, viroza i gripe. Kako ostati zdrav doznajte u novoj Viti, koja od sada izlazi na većem broju stranica i na većem formatu

Potražite je na kioscima od četvrtka, 21. studenoga.


Jačanje imuniteta

Imunosni sustav jedan je od najkompleksnijih u našem organizmu i njegova je glavna zadaća obraniti nas od raznih virusa, bakterija i štetnih tvari iz okoliša, ali i neutralizirati vlastite stanice koje su se iz različitih razloga promijenile i ugrožavaju naše zdravlje. Pravilna prehrana, dobre životne navike te dobro upravljanje stresom među najboljim su saveznicima našeg imuniteta.

Procjenjuje se da zdrava odrasla osoba normalno godišnje oboli od prehlade ili infekcije dva puta, a osobe koje imaju znatno veći broj infekcija godišnje trebaju se bolje pobrinuti za svoj imunitet.

Osobito je to važno u zimskim mjesecima, kada smo pojačano izloženi gripi i drugim virusima. Uz to što već znamo da su vitamini C, E i B i cink presudni u jačanju imuniteta, donosimo pet saveznika našeg zdravlja i vitalnosti koje osiguravamo prehranom ili njezinim dodacima.


Doznajte sve o načinima primjene đumbira, ali i luka, češnjaka, magnezija, vitamina D i probiotika

Naučite koji su čajevi najbolji za pojedine tegobe te kako se boriti protiv kašlja. Donosimo i recepte iz kućne ljekarne; sa sastojcima koje imate kod kuće možete sami napraviti pripravke koji čuvaju vaš imunitet, energiju i organizam brane od zimskih tegoba. Osim toga, znate li da i vaši kućni ljubimci mogu oboljeti od prehlade i gripe? Vi se od njih ne možete zaraziti, ali oni od vas mogu.


Nemojte propustiti, nova Vita je na kioscima od četvrtka!

Linker
24. travanj 2024 18:31