Osoblje Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb na primopredaji vrijednog aparata.
IDE U KBC ZAGREB

Udruga P.I.N.K. life donirala prvi aparat za limfnu drenažu

Ovo je prvi od aparata za koji Udruga donira, a akcija prikupljanja sredstava trajat će još nešto više od 60 dana.

Dobre vijesti ovoga puta stižu iz zdravstva. Niame, u Klinici za onkologiju KBC-a Zagreb održana je primopredaja aparata za limfnu drenažu. Aparat je donirala Udruga P.I.N.K. life, koja je ovu akciju započela 1. ožujka sa željom prikupljanja sredstava za kupnju ovih prijekopotrebnih aparata. Ova akcija Udruge P.I.N.K. life trajat će 90 dana, a ovo je prvi od dva aparata koji su namijenjeni bolnicama u Zagrebu. Aparat za limfnu drenažu potreban je za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke.

U svrhu prikupljanja sredstava pokrenut je i humanitarni broj 060 994 994, putem kojega pozivom građani mogu donirati sredstva (cijena poziva je 6,25 kn).

Udruga P.I.N.K life ovu važnu humanitarnu akciju organizira s ciljem prikupljanja sredstva za kupnju aparata za limfnu drenažu u gradu Zagrebu, Varaždinu i Dubrovniku.

Liječenje limfedeme

Aparati za limfnu drenažu potrebni su za liječenje limfedeme, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, koji značajno narušava kvalitetu života pacijenta. Limfedem nastaje kao posljedica odstranjenja limfnog tkiva iz pazuha ili zračenja pazuha ili dojke što mijenja sustav limfne drenaže iz ruke, pazuha i dojke. Obično se javlja unutar 2-3 godine nakon učinjenog liječenja. Može nastati i kao posljedica širenja maligne bolesti limfnim sustavom, ali i kao posljedica infekcije.

U narednih nešto više od 60 dana, koliko je ostalo do kraja akcije, planira se kupnja još po jednog aparata za bolnice u Zagrebu, Varaždinu i Dubrovniku.

Na primopredaji aparata predsjednica Udruge P.I.N.K life Nives Moric uručila je aparat zamjeniku ravnatelja KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Stjepku Pleštini i stručnom osoblju Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

Jedan stoji 40 tisuća kuna

"Jako smo sretni što smo u tako kratkom roku uspjeli skupiti sredstva za kupnju prvoga aparata za limfnu drenažu, koji je KBC-u Zagreb prijekopotreban. Cijena ovog aparata iznosi 40.000 kuna i nadamo se da ćemo do kraja akcije uspjeti osigurati još barem tri aparata za ostale bolnice. Svaki građanin može se uključiti u ovu akciju pozivom na broj 060 994 994", rekla je Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. life.


Udruga Pogled iz novog kuta - P.I.N.K. life okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere, kao i osobe društveno i socijalno osviještene za ovaj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti.

Linker
19. travanj 2024 03:32