Jeste li već isprobali piling za usne od šećera?
 Unsplash
Sitan, ali dinamitan

TKO BI REKAO Postoje situacije kad je šećer više nego dobrodošao...

Ako ste se odrekli šećera, to ne znači da ga ne morate više koristiti. Super je za piling, ukljanjanje mrlja, i protiv grubih laktova. Ali ni to nije sve...

Možda ste smanjili unos šećera ili ga se potpuno odrekli u nadi da ćete imati ljepši ten, zdravije srce, ili čak smanjiti rizik od oboljenja od dijabetesa. No, nemojte ga potpuno izbaciti iz kućanstva, jer šećer možete koristiti na razne načine, a ni u jednom od njih ga ne trebate jesti.


Piling za tijelo

Ovaj piling ne može biti jednostavniji, a rezultat je glatka koža. Samo pomiješajte malo kokosovog ulja sa šakom šećera i istrljajte dobro tijelo.


Protiv ispucanih usana

Taj isti piling možete koristiti i za usne. Samo nemojte ribati presnažno i nakon toga stavite balzam za usne.


Grubi laktovi

Pospite malo šećera na polovicu limuna i s time istrljajte grublja područja, kao što su laktovi. Šećer je prirodni piling zbog granulastog oblika zrnca, a također je izvor glikolne kiseline koja ujednačuje ton kože te odstranjuje mrtve stanice kože.


Uklonite masnoću

Šećer je odličan saveznik u borbi protiv masnoće. Ako ste radili u vrtu, garaži ili kuhinji, pri pranju ruku uz sapun koristite i malo šećera.


Nahranite biljke

Biljke baš kao i mi, vole glukozu. Pomiješajte tri čajne žličice šećera s dvije žličice octa i stavite ih u vazu s vodom. Ocat će spriječiti razvoj bakterija, a šećer ojačati biljku i pomoći cvijeću da dulje ostane živo.


Ublažite ljutinu

Pojeli ste nešto ljuto i sad ste požalili. Mlijeko nije jedini način da ublažite požar u ustima. Malo šećera na jeziku će također pomoći.


Mrlje od ruža

Ako pranjem rublja, mrlja od ruža nije nestala, sljedeći put na nju utrljajte pastu od šećera i vode. Neka odstoji sat vremena, a zatim je isperite vodom.


Čisti mlinac za kavu

Ne možete se odreći dobrog, starog mlinca za kavu. Radit će dulje i bolje ako ga budete čistili šećerom. Također će apsorbirati miris ostataka zrna kave i začina koje meljete.


Sprječava plijesan na siru

Sir čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u koju ste ubacili kocku šećera.

Linker
20. travanj 2024 05:30