Edukacijom do zdravlja

Svi srednjoškolci mogu se besplatno cjepiti protiv HPV-a

U sklopu javnozdravstvene kampanje "Druga prilika", građani će na stručnoj tribini moći doznati sve o jedinom cjepivu protiv raka u svijetu.

 

Udruga SVE za NJU, uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pokrenula je javnozdravstvenu kampanju "Druga prilika" s ciljem informiranja i educiranja javnosti o sigurnoj i učinkovitoj prevenciji nekoliko vrsta raka koje uzrokuje humani papilomavirus (HPV).

U Hrvatskoj je već 11 godina dostupno cjepivo protiv nekoliko vrsta raka koje uzrokuje ovaj virus, a osim učenika i učenica osmih razreda, do 1. srpnja ove godine besplatno se mogu cijepiti i svi srednjoškolci u Hrvatskoj.

Upravo kako bi potaknula adolescentice i adolescente, ali i njihove roditelje, nastavnike i profesore na informiranje i razgovor sa stručnjacima o mogućnosti cijepljenja protiv HPV-a, udruga SVE za NJU, u suradnji s Gradskom četvrti Gornja Dubrava, poziva vas na javnu tribinu koja će se održati u ponedjeljak, 25. veljače 2019. u 17 sati u Kulturnom centru Dubrava, Dubrava 51a, Zagreb.

 

Jeste li znali?

Cjepivo protiv HPV-a jedino je cjepivo protiv raka u svijetu, no zbog nedostatka informacija i brojnih predrasuda koje okružuju HPV infekciju i cijepljenje protiv HPV-a, procijepljenost u Hrvatskoj i dalje je nezadovoljavajuća.

Javna tribina namijenjena je svim zainteresiranim građanima koji žele dobiti provjerene, znanstveno utemeljene informacije o mogućnosti besplatne prevencije bolesti uzrokovanih HPV-om, kao i sigurnosti cjepiva i zaštiti koju pruža u borbi protiv šest vrsta raka.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo