Saznajte koji sokovi i čajevi su dobrodošli za čišćenje organizma.
 Foto: Istock
Dar uz Jutarnji list

Sve što trebate znati o detoksikaciji

Priručnike o detoksikaciji darujemo u utorak i srijedu, 2. i 3. siječnja.

Detoksikacija, odnosno čišćenje organizma, pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Ovaj se proces u našem organizmu kontinuirano događa, no ponekad mu trebamo pružiti podršku, osobito na prijelazima godišnjih doba i poslije perioda u kojima smo previše jeli, a premalo se kretali. Upravo su takvi tjedni iza nas, zbog toga je tijelu potreban mali poticaj da se izbori s viškom onečišćenja.

U detoksikaciji će pomoći pomno osmišljeni jelovnici koji pomažu našim organima da “zarobe”, a potom i izbace toksine i ostale nepoželjne tvari. Od pomoći su i čajevi, kupke, pilinzi, joga...

Prva knjižica izlazi u utorak, 2. siječnja, kao dar uz Jutarnji list. U njoj pišemo o detoksikaciji putem hrane - nudimo više različitih detoksikacijskih jelovnika i obilje savjeta uz čiju će primjenu čišćenje organizma biti još uspješnije, savjetujemo kako treba provoditi post, koji sokovi i čajevi su dobrodošli za čišćenje organizma.

Kućni tretmani

Druga knjižica koja kao dar izlazi uz Jutarnji list u srijedu, 3. siječnja, bavit će se ponajviše detoksikacijom “izvana” - objašnjavamo kako djeluju kupke, koje su kupke najbolje za izbacivanje toksina, kakvu ulogu u čišćenju organizma ima piling, zašto treba detoksicirati stopala...

Nismo zaboravili kućne tretmane za detoks vlasišta, niti tretmane kojima se možete podvrgnuti u kozmetičkim salonima i liječničkim ordinacijama.

Za pročišćavanje je važno i redovito vježbanje, a osobito je dobrodošla joga.

Linker
23. travanj 2024 10:38