Getty Images/iStockphoto
I zdrav i ukusan

Supernapitak za jačanje imuniteta koji trebamo piti baš svaki dan

U borbi protiv bolesti prouzrokovanih virusima poput gripe i prehlada naoružajte se supernamirnicama koje će pomoći ojačati vaš organizam i napuniti vas svim potrebnim nutrijentima

Bliži se period godine kada je jedno od osnovnih pitanja koja si postavljamo: kako ojačati imunološki sustav i uživati u zimskim radostima bez straha od prehlade i gripe te ostalih bolesti izazvanih virusima. Tu važnu ulogu ima imunitet koji treba našu pomoć kako bi preživio ovo izazovno razdoblje.

Neki od savjeta koje smo usvojili od naših baka i mama, poput konzumacije domaćih proizvoda, dovoljno kvalitetnog sna, ispijanje čaja s limunom i medom, vrijede uvijek i dobro ih je slijediti. No, ono na što često zaboravljamo, a može imati veliku ulogu u jačanju našeg organizma su kvalitetne supernamirnice i prirodni dodaci prehrani koji su dobri suborci u borbi protiv neželjenih tegoba. Jedna od supernamirnica bez koje ove jeseni jednostavno ne možemo i koja nas oduševljava svojim nutrijentima je – cikla.

fresh organic beetroot
iStock

Cikla ima uistinu puno toga što se kod nje može zavoljeti, poput slatkastog okusa i prekrasne žarke boje, ali ona je i čudotvorna namirnica za naše zdravlje. Ako je još niste zavoljeli, trebali biste znati da je cikla sve popularnija kao supernamirnica. To znači da sadrži malo masnoća, puna je snažnih antioksidansa, bogata vitaminom C i pomaže u apsorpciji željeza.

Serving beet smoothie with ginger and lemon
iStock

Ako još uvijek niste uvjereni da ciklu jednostavno morate uvrstiti na svoj dnevni jelovnik, donosimo 7 glavnih razloga zašto je napitak od cikle potrebno piti svaki dan:

1. Jača vaš imunitet

Cikla se stotinama godina koristi kao hrana i lijek. Njezin bogat izvor minerala i biljnih kemikalija pomaže tijelu da se odupre infekciji i stimulira imunološki sustav poboljšavajući oksigenaciju tkiva i energiju svim tjelesnim stanicama. Također pomaže stabilizirati pH tijela (kiselinsko-alkalna ravnotežu), podržavajući zdrav imunitet stvaranjem zdravijeg okoliša.

2. Snižava krvni tlak

Jedna od blagodati soka od cikle je ta da može pomoći u privremenom snižavanju visokog krvnog tlaka. Istražitelji su tu činjenicu pripisali prisutnosti nitrata u korijenu. Nitrati koji se javljaju u prirodi povećavaju dušikov oksid koji se nalazi u krvnim žilama i omogućuju protok više kisika u vaš mozak, srce i mišiće, a time i snižavanje visokog krvnog tlaka.

3. Čini vašu kožu blistavom

Ako ste zdravi iznutra, to se odražava izvana. Sok od cikle izvrsno pročišćava krv, što je ključno u održavanju vaše kože blistavom i zdravom. Cikla je također bogata vitaminom C koji pomaže u uklanjanju mrlja i ujednačava tonus vaše kože, dok joj daje prirodni sjaj.

4. Prirodna detoksikacija

Cikla je jedinstveni izvor betalaina - vrste fitonutrijenta. Poznato je da ovi spojevi pružaju snažna antioksidativna, protuupalna i detoksikacijska svojstva. Cikla je već dugo poznata kao hrana koja štiti jetru. Izvrsno je sredstvo za čišćenje jetre i pomaže u ispiranju svih toksina. Uz pomoć spojeva poput metionina i glicina, sprečava stvaranje masnih kiselina i stimulira stanice jetre.

5. Daje nam energiju i izdržljivost

Sok od cikle pomaže u otvaranju krvnih žila i tako povećava protok kisika kroz vaše tijelo čineći se osjećati energičnije i aktivnije. Vjerojatno je zato najbolje da rano jutro bude za probuđenje pospanih organa. Često se promovira kao izvrsno piće za vježbanje i dobro za sportaše jer povećava protok kisika u mišiće pripremajući ih za stres pred nama.

6. Dobra je za probavu

Sok od cikle u svojoj pulpi pun je vlakana koja pomažu u regulaciji vaših probavnih procesa i ublažavaju zatvor. Cikla je također bogata betainom, sredstvom za koje se smatra da je korisno za dobro probavno zdravlje. Kaže se da betain povećava razinu želučane kiseline, kako bi poboljšao probavu. Čaša soka od cikle također je izvrstan kućni lijek za uznemireni želudac.

7. Smanjuje glukozu u krvi

Iako je bogata šećerom, cikla zapravo pomaže u regulaciji razine šećera u krvi. Istraživanja su pokazala da to ispijanje soka od cikle ne dovodi do visoke koncentracije glukoze u krvi. To jednostavno znači da se prirodni šećeri u cikli vrlo sporo oslobađaju u tijelu i tako sprječavaju nagle skokove. U obliku soka, cikla zapravo može pomoći dijabetičarima.

Za zdrav početak dana naoružajte se čašom Geisterküsse napitka i spremni dočekajte izazove koje donosi zima

Sve od navedenog dovoljno je snažan razlog da počnete s konzumacijom ove supernamirnice, a u svakodnevnu upotrebu možete je uključiti i u obliku funkcionalnog napitka na bazi cikle - Geisterküsse. Geisterkűsse, odnosno Poljupci duha su jedinstven napitak u kojem se cikli, kao bazi, pridružuju đumbir, limun i ljekovito bilje te jedinstvenom recepturom, povezujući tradiciju i moderna saznanja potkrepljena znanstvenim istraživanjima, sinergijski grade ovaj funkcionalni napitak za poboljšanje imuniteta. Geisterkűsse osigurava organizmu neophodnu dozu nutrijenata, uz samo jednu čašu dnevno!

Nazdravimo zdravlju uz ovaj jedinstven napitak od posebno odabranih sastojaka, u pažljivo ukomponiranim omjerima, kojeg možete pronaći u ljekarnama, biljnim ljekarnama te web shopu. A ove godine zdravlje se posebno cijeni, jer zdravlje je najvrijednije, stoga poklonite sebi i svojim najmilijima napitak Geisterküsse.

Promo

Linker
04. travanj 2024 08:11