Što kada zdrav život postane preskup - Matchbanker.hr

Sigurno ste već čuli izgovor kao što je “zdrav život je preskup za mene”. U današnje vrijeme svijest o važnosti zdravlja je u porastu i ljudi ga sve više postavljaju kao prioritet.

Ukoliko vam je baš ponestala zaliha multivitamina ili proteinskog praha, a kraj mjeseca se ne nazire, možda je rješenje uzimanje manje pozajmice. Matchbanker.hr je nova platforma za usporedbu kredita i pozajmica na hrvatskom tržištu, te neke od ponuda nude besplatne kratkoročne pozajmice s 0% kamata.

Naravno, postoje i brojni drugi načini za uštedu novca bez kompromiranja kvalitete hrane i vašeg zdravlja.

Donosimo vam četiri pametne zamjene za popularne namirnice kojima možete znatno uštediti novac:

  • Svježe bobičasto voće

Borovnice, maline, kupine i ostalo bobičasto voće u svježem obliku ima vrlo visoku cijenu, a pogotovo kada je izvan sezone. Smrznute varijante koštaju mnogo manje, a sadrže jednaku nutritivnu vrijednost. Osim toga, sa smrznutim bobicama ne morate brinuti o truljenju i samim time što ne morate ništa neiskorišteno baciti, štedite novac.

  • Instant zobena kaša

Instant paketići zobene kaše su ukusni, ali kupnja jednog paketa od kilograma cjelovitih zobenih pahuljica je mnogo isplatljiviji i zdraviji izbor. Ako usporedite jediničnu cijenu tih dvaju artikala mnogo je ekonomičnije kupiti cjelovitu zob. Plus, instant paketići zobene kaše često sadrže mnogo nepotrebnog šećera (i kalorija!). Radije zasladite cjelovitu zobenu kašu voćem ili orašastim plodovima.

  • Čips od kelja

Kada želite pregristi nešto nakon čega nećete osjećati krivnju, domaći čips od kelja je neobična opcija koja zapravo može biti ukusna. Zdravije opcije čipseva u trgovini mogu koštati previše za količinu koju dobijete. Domaći čips od kelja je nevjerojatno lako napraviti. Samo pouljite oprani kelj, začinite s malo soli i pecite na 180° otprilike 15 minuta.

  • Svježa riba

Svi znamo da bismo trebali češće jesti ribu, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, ali kupnja svježe ribe nije uvijek dobra ideja za vaš novčanik. Umjesto toga zamjenite svježu ribu za konzervirani losos ili tunu, što je puno jeftinija opcija za dobivanje zdravih omega-3 u vašoj prehrani.

Osim navedenih zamjena, imamo još nekoliko dobrih savjeta kojima možete uštedjeti novac pri kupovini namirnica:

  • Isplanirajte vaš tjedni jelovnik
  • Provjerite što već imate u frižideru
  • Pridržavajte se popisa za kupnju
  • Nemojte se bojati voća i povrća s nesavršenostima
  • Kupujte artikle na sniženju u većim količinama

Linker
25. travanj 2024 07:03