Što vi kažete na točkice?
 Foto: iStock
To smo čekali!

Stigli su novi parfemi, a u modu se vraćaju točkice

Znate li koji su novi parfemi stigli i čekaju da ih zavolite? Možda će vas razveseliti da se točkice na velika vrata vraćaju u modu? Sve o beauty novitetima i njezi doznajte u novoj Viti, magazinu za ljepotu i zdrav život, koji izlazi u četvrtak 15. veljače.

Vita donosi i tajne triju poznatih dama - Jennifer Lawrence, Jennifer Aniston i Jennifer Lopez, naravno, koje otkrivaju kako uspijevaju sačuvati savršeno tijelo i fit formu, o čemu više možete pročitati ovdje.

S nama možete naučiti i nekoliko jednostavnih vježbi za dobro jutro te što je to svjesno disanje.

Jeste li probali čičoku?

U zdravoj kuhaoni pripremili smo isprobane recepte s čičokom, a naša nutricionistica objasnit će vam sve što trebate znati o agrumima. Osim što su ukusni i osvježavaju, agrumi jačaju zdravlje i štite nas od različitih bolesti. Preporuka je pet puta dnevno uvrstiti u jelovnik voće i povrće. Zimi valja uživati u agrumima i iskoristiti njihove blagodati za zdravlje i ljepotu.

Vitamin C snažan je antioksidans, nužan za očuvanje zdravlja kože, desni i krvnih žila. Jača imunitet, pomaže snižavanje koncentracije kolesterola u krvi te sprečava stvaranje nitrozamina, potencijalnih kancerogena. Treba ga svakodnevno unositi jer ga, nažalost, organizam ne sintetizira, a uskladištiti ga može u vrlo malim količinama.

Povećane potrebe za vitaminom C imaju pušači, trudnice i dojilje. Njegovi izvori su povrće i voće, no s obzirom na to da samo 20 posto stanovnika slijedi preporuku o pet obroka voća i povrća na dan, velika je vjerojatnost da većina ljudi uzima premalo vitamina C.

Agrumi sprečavaju oksidaciju kolesterola, ne sadrže masti niti, naravno, kolesterol. Uz to imaju vrlo malo natrija. Uistinu, idealni su za očuvanje zdravlja srca i krvnih žila.

Nemojte propustiti Vitu u paketu s Jutarnjim listom, u četvrtak 15. veljače košta samo 13 kuna.

Linker
19. travanj 2024 23:41