SINDROM NEMIRNIH NOGU simptomi i lijek, nervoza i nemir u nogama - čaj za opuštanje mišića

Simptomi sindroma nemirnih nogu njegovi simptomi uglavnom se javljaju ili pogoršavaju tijekom večernjih sati, a privremeno ih ublažiti može kretanje, masaža i stavljanje hladnih obloga, to je na neki način i lijek. Nervoza i nemir u nogama može se spriječiti i redovnim snom..."

Simptomi sindroma nemirnih nogu njegovisimptomi uglavnom se javljaju ili pogoršavaju tijekom večernjihsati, a privremeno ih ublažiti može kretanje, masaža i stavljanjehladnih obloga, to je na neki način i lijek. Nervoza i nemir unogama može se spriječiti i redovnim snom...

Prije provođenja terapije u obzir se uzima dobbolesnika, težina i učestalost simptoma. Terapija (agonistidopamina smatraju se terapijom prvog izbora) se započinje najmanjomučinkovitom dozom, obično prije spavanja. Učinkovitost agonistadopamina uočava se vrlo brzo, a ostaje održana i do godine dananakon početka liječenja. U težim oblicima bolesti daju se jošlevodopa i neki antiepileptici, a u najtežim slučajevima iopioidi.

Pri liječenju je važna i tzv. higijena sna,odnosno odlazak na spavanje uvijek u isto vrijeme te podjednakuduljinu sna i pravilna prehrana. Neki liječnici također napominjukako je u liječenju koristan magnezij, izbjegavanje kave, alkohola,čaja i cigareta.

Sindrom nemirnih nogu je, kažu liječnici,doživotna bolest za koju (barem za sada ) nema lijeka.

Linker
30. ožujak 2024 01:36