Preplanula put da se sačuvati i bez da koža pati...
 Foto: iStock
Ne propustite novu Vitu

Sada je pravo vrijeme da zablistate!

Donosimo i šest jednostavnih joga vježbi za lice, doznajte i kako istaknuti prave adute: dekolte i leđa, a tu su i beauty preporuke za kraj ljeta.

Nakon sunca, mora i godišnjeg odmora - sada je pravo vrijeme da zablistate!

Udahnimo novi život koži i kosi. Kako - doznajte u novoj Viti, koja izlazi u četvrtak 23. kolovoza.

Kao da već sama činjenica da je idiličnom ljetnom odmoru došao kraj nije dovoljno depresivna, pogled u zrcalo na kraju ljeta mnoge će dotući.

Pravilna njega

Suha i hrapava koža, perutanje, nove bore, simpatične pjegice koje su prerasle u ružne mrlje i suha kosa ispucalih vrhova koja strši na sve strane vapaju su za oporavak pojačanom njegom i prije svega dobrom hidratacijom. Ljeto je godišnje doba koje najviše oštećuje kožu.

Zbog utjecaja jakog sunca u kombinaciji mora, klora i vjetra, nakon ljetovanja se često suočavamo s izrazito dehidriranom kožom, ugaslog tena i bez zdravog sjaja.

K tome, pretjerano izlaganje suncu čini kožu starijom, a to nitko ne želi stoga je sada pravo vrijeme za ublažavanje negativnih posljedica koje su sunčeve zrake ostavile na koži.

Ne zaobilazite ga

Kožu tijela prvo treba osloboditi i očistiti od osušenih stanica kako bi "prodisala", a temeljit piling cijeloga tijela spriječit će pojavu ružnoga perutanja. Mnogi zaziru od pilinga jer žele što dulje zadržati preplanulu put, no to je mit jer će piling učiniti upravo suprotno - oživjeti kožu i istaknuti njezinu preplanulost.

Ljuštenje gornjih slojeva kože po povratku s odmora neophodno kako bi se omogućio proces obnove koji će koži vratiti elastičnost.

Izgubljenu vlažnost kože nakon tuširanja valja nadoknaditi obilnim nanošenjem hidratantnog mlijeka ili kreme za tijelo, a posebno treba tretirati kožu ruku, najviše sklonu pojavama pjega i pigmentacijskih mrlja, te stopala, koja su ugrožena jer smo ljeti posvuda skloni hodati bosi.

Posebno se posvetite koži lica

Najviše pažnje treba posvetiti koži lica - nakon čišćenja, potrebno ju je nahraniti i hidratizirati. U neutraliziranju slobodnih radikala iz okoliša, ojačavanju i poboljšanju elastičnosti krvnih žila i kapilara, spriječavanju dehidracije kože te nastanku bora i pigmentacijskih mrlja najučinkovitiji su vitaminsko-mineralni tretmani s vrlo visokom koncentracijom vitamina A, C, E i koenzima Q10 te minerala. Uz obaveznih osam čaša vode dnevno, prema savjetu dermatologa, koži treba osigurati vlažnost dodatnim hidratantnim preparatima.

Ni to nije sve

Donosimo i šest jednostavnih joga vježbi za lice, doznajte i kako istaknuti prave adute: dekolte i leđa, a tu su i beauty preporuke za kraj ljeta.
U Zdravoj kuhaoni pripremali smo jela s krastavcima.

Nemojte propustiti: u četvrtak Vita + Jutarnji list za samo 14 kuna!

Linker
20. travanj 2024 04:23