Preporuka: hijaluronska kiselina

Povećanje usnica

PITANJE:
Zanima me povećanje usnica. Koji sve preparati postoje i koje su njihove mane u vidu pojave grudica, ekstremnog povećanja itd.

Dea H., Zagreb

 

ODGOVOR:
Iako se volumen usnica može povećati različitim metodama, npr. hijaluronskom kiselinom, vlastitim masnim tkivom, polutrajnim filerima, implantima vlastitog dermisa itd., najčešće se pribjegava uporabi hijaluronske kiseline zbog jednostavnosti uporabe, sigurnosti i mogućnosti precizne aplikacije. Naime, hijaluronska kiselina u usporedbi s polutrajnim i trajnim filerima izaziva neusporedivo manje nuspojava i komplikacija, resorbira se nakon 4-6 mjeseci ako se aplicira u svrhu povećanja volumena ili naglašavanja ruba usnica, što je olakotna okolnost uzimajući u obzir da je veličina usnica podložna promjenama prihvatljivih estetskih kriterija, upravo kao i moda.

Na tržištu postoje čak i specijalizirani preparati hijaluronske kiseline koji se upotrebljavaju isključivo za usnice. Vrlo su podatni za modeliranje, optimalne konzistencije i teksture. Lokalizirano nakupljanje hijaluronske kiseline u vidu grudica ili ekstremno povećavanje volumena usnica nastaje kao posljedica uporabe prevelike količine filera ili kao rezultat komplikacije npr. "tipa stranog tijela". Sve komplikacije hijaluronske kiseline prolaze masažom infiltriranog područja ili spontano, najkasnije u roku od nekoliko mjeseci.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo