Ginekologinja muškarcima:

Posve je normalno da se vagina osjeti...

Dr. Jen Gunter kaže da bi žene trebale "dati nogu" partnerima koji od njih traže da koriste proizvode za intimnu njegu.

 

Kanadska ginekologinja poručila je muškarcima kako je posve normalno da vagina ima karakterističan miris i da to moraju prihvatiti, piše britanski list Independent.

 

Bolne infekcije

Dr. Jen Gunter kaže da bi žene trebale "dati nogu" partnerima koji od njih traže da koriste proizvode za intimnu njegu.

- Ako mislite da ste bolesne, otiđite doktoru. No ako vaš partner smatra da je umjetni miris bolji od mirisa normalne vagine onda oni imaju problem - rekla je ginekologinja.

 - Govoriti ženi da mogu biti bolje tipičan je način nametanja idealizirane slike tijela i, bit ću posve iskrena, oblik zlostavljanja - istaknula je.

Ginekologinja je na svom blogu odgovorila na vijesti da žene sve više za pranje vagine koriste posebnom kremom. No brojni liječnici već su se izjasnili protiv tog trenda, pojašnjavajući da kreme i mirisni proizvodi mogu oštetiti osjetljivi epitel vagine i izazvati bolne infekcije.

 - Vaginu ne treba čistiti, a stidnicu vrlo malo - savjetuje dr. Gunter.

 

Oblik kontrole

Ispričala je kako ju je bivši dečko jednom uvrijedio kada je rekao da joj "vagina ne miriše kako treba".

- Kada mi je to rekao, sinulo mi je da se zapravo radi o jednom obliku kontrole koju muškarci često koriste -  kaže Gunter. Radi se o istoj taktici kao kada muškarci od partnerica traže da obriju stidne dlake.

 

- Nasreću, ja sam samouvjerena stručnjakinja za vagine, pa mi se upalila lampica i njegov 'oprosti' nabila sam mu u stražnjicu - rekla je doktorica Gunter.

 

Hina

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo