Dobrodošli u Mozgaonicu

Posjetite mjesto na kojem se uz zabavu trenira koncentracija

Slagalice, zagonetke, strateške mozgalice i društvene igre u pozitivnoj i ugodnoj atmosferi najbolji su motivatori za brušenje mentalnih vještina. Upravo je takvo mjesto Mozgaonica.

Rijetki su danas imuni na neki oblik ovisnosti o tehnologiji pa se često nađemo u situacijama u kojima nam pažnja "bježi" s jedne aktivnosti na drugu i nemamo strpljenja za dovršavanje započetog.

Ovaj je problem posebno izražen kod djece koja danas odrastaju okružena velikim brojem podražaja: igrice, pametni telefoni, mobilne aplikacije smanjuju koncentraciju i pažnju, potrebne svima, a posebno školarcima.

Kako pobijediti poteškoće pažnje

U ugodnoj i pozitivnoj atmosferi najbolje se bruse mentalne vještine, što umanjuje rasipanje pažnje, a aktivnost koja dokazano pomaže u fokusiranju, koordinaciji pokreta te potiče kreativnost i rješavanje problema stara je "tehnologija".

Riječ je o igri! Kad se djeca kroz igru susreću sa zadacima, razvijaju nove vještine poput kreativnosti i logičkog razmišljanja - i pritom se dobro zabavljaju. Igra omogućuje rani razvoj pamćenja, usmjeravanje pažnje i produljenje koncentracije.

Slagalice, zagonetke, strateške mozgalice i društvene igre u pozitivnoj i ugodnoj atmosferi najbolji su motivatori za brušenje mentalnih vještina. Upravo je takvo mjesto Mozgaonica, u kojem licencirani edukatori prilagođavaju zadatke ovisno o dobi i prethodnom iskustvu polaznika.

Treniranje koncentracije, strpljenja i pamćenja

Kroz različite aktivnosti s mozgalicama na Think&Solve radionicama i edukaciji djeca će se u Mozgaonici odlično zabaviti i zainteresirati se za rješavanje problema te razvijati različite kognitivne i socio-emocionalne vještine: koncentraciju, strpljenje, kreativnost, vidno-prostornu percepciju, rezoniranje i pamćenje, planiranje, rješavanje problema, empatiju…

Drevne igre poput Pentomino slagalice i Soma kocke, omiljenih slagalica matematičara, ili pak društvenih igara poput drevne afričke Mankale, Kineskih dama ili Križić-kružića 3D pomažu u razvijanju navedenih vještina, a djeca uživaju bez pametnih telefona i tableta u rukama.

Zabava u kojoj djeca uče (bez pametnih telefona!)

Svaki edukativni sat u Mozgaonici odvija se po metodi PDT (Play, Discover,Transfer) kroz tri osnovne etape: počinje se s igrom, zatim slijedi spoznaja i rasprava te na kraju djeca i edukatori stečena znanja povezuju sa situacijama iz svakodnevnog života.

O kvaliteti mozgalica i edukacijskog programa svjedoči i mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje, a iskustva zadovoljnih roditelja čiju djecu muče poteškoće s koncentracijom najbolja su preporuka. Otkrijte i vi kako se trenira mozak u Mozgaonici!

Prijavite se već danas za besplatni demo sat na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Linker
20. travanj 2024 02:32