Na novoj internetskoj adresi pronaći ćete sve što vas može zanimati o vašoj bolesti.
 Getty Images
Novo

Pokrenut stručni edukativni kanal za dijabetičare

Kako bi potaknuli edukaciju bolesnika, olakšali kontrolu tijeka bolesti i povećali svijest o mogućnosti prevencije, udruga e-Medikus predstavila je platformu Dijabetesnet, pouzdani edukativni kanal

U Hrvatskoj je registrirano više od 300.000 oboljelih od dijabetesa, a pretpostavlja se da ih je između 450.000 i 500.000 jer mnogi oboljeli i ne znaju da boluju od šećerne bolesti.


Pouzdani kanal

Kako bi potaknuli edukaciju bolesnika, olakšali kontrolu tijeka bolesti i povećali svijest o mogućnosti prevencije, udruga e-Medikus predstavila je platformu Dijabetesnet, pouzdani edukativni kanal.

Platforma također pruža mogućnost povezivanja glukometra s računalom i kreiranje elektroničkog dnevnika samokontrole.

Tako se osigurava komunikacija liječnika i pacijenta na daljinu.

Sve na jednom mjestu

Projekt su predstavili prof. dr. sc. Milan Vrkljan, predstojnik Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KBC-a Sestre milosrdnice i predsjednik Hrvatskog endokrinološkog društva, doc. dr. sc. Dario Rahelić, predstojnik Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac, te Zoran Milas, predsjednik udruge e-Medikus.

Iza Dijabetesneta stoje partneri: Hrvatsko društvo za dijabetes i bolesti metabolizma HLZ-a, Hrvatsko endokrinološko društvo HLZ-a, KB Merkur, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, KBC Sestre milosrdnice i eMedikus - Udruga za edukaciju u zdravstvu.

- U Hrvatskoj su dostupni svi lijekovi i tehnologije potrebne za liječenje dijabetesa kao i u svijetu. No dijabetolozi i obiteljski liječnici teško mogu kvalitetno liječiti pacijente ako oni ne poduzmu korake u brizi za svoje zdravlje. Platformom Dijabetesnet nastojimo povećati edukaciju bolesnika i njihovih obitelji te tako utjecati na bolje ishode liječenja - kaže doc. dr. sc. Dario Rahelić.

Dijabetesnet je internetska platforma koja se sastoji od edukativnog dijela - videa i članaka koji se odnose na uzorke, posljedice, načine prevencije i liječenje šećerne bolesti i njenih komplikacija; kuharice, motivacijskih članaka te telemedicinskog dijela za koji se korisnici moraju registrirati kako bi stvorili elektronički dnevnik samokontrole i stupili u kontakt s liječnikom.


Linker
27. travanj 2024 07:12