Zanimljivosti iz svijeta

Platio 35 tisuća dolara da mu kloniraju mačku - živa je i zove se Češnjak!

Znanstvenici "Sinogene Biotechnology Company" uspjeli su klonirati mače, a taj će postupak u budućnosti vjerojatno postati prilično uobičajen. Naravno, pod uvjetom da imate novca ili ste spremni zadužiti se na pozamašan iznos.

Zaposlenici na klinici za genetski inženjering klonirali su mače po imenu "Garlic" (u prijevodu - Češnjak). Kućni ljubimac se rodio od surogat majke 21. srpnja, ali znanstvenici nisu odmah objavili vijest, jer su čekali da mače ojača. Na prvi pogled mačić se ne razlikuje od "originala", ali ima različit karakter, otkrio je vlasnik mace.

Naime, "originalni" Garlic umro je od bolesti, a njegov vlasnik Huang Iu odlučio se na postupak, jer je svoju mačku smatrao "posebnom i nezaboravnom".

 

Nije žalio što je ovaj eksperiment platio 35 tisuća dolara - koliko košta kloniranje jedne mačke. Pored toga, kompanija Sinogene Biotechnology nudi kloniranje pasa, a cijena je 54 tisuće dolara.

Inače, riječ je o prvoj kineskoj kloniranoj mački. Garlic je kratkodlaka britanska mačka i na svijet je došla prirodnim putem.

Zar nije slatka!?

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo