George Prior i sebe je iznenadio rezultatima koje je vidio nakon mjesečnog izazova...
 Foto: 10cokesaday.com
Razmišljate li o skrivenim šećerima

Pio je 10 limenki Coca-cole dnevno, evo što mu se dogodilo

Nije promijenio baš ništa na svom jelovniku osim što je uveo tih 10 crvenih limenki, no rezultat ga je ipak šokirao.

I sami znate kako se u današnje vrijeme zaista puno govori o štetnom utjecaju šećera na naše tijelo i zdravlje u cjelini. U tom kontekstu, na udaru kritičara, nutricionista i liječnika su globalne kompanije koje u svojim proizvodima sadrže previše šećera.

Promjena stanja svijesti

Ipak, iako bismo rekli kako smo s vremenom postali osviješteni, te iste kompanije iz godine u godinu bilježe sve veći promet. To samo govori kako kampanje koje se provode nažalost nemaju previše utjecaja na promjenu stanja svijesti o zdravim namirnicama i navikama.

Njegova kampanja

Stoga je 50-godišnji bloger George Prior iz Los Angelesa odlučio pokrenuti vlastitu kampanju borbe protiv prekomjernog unosa šećera. Konkretno, odlučio je pokazati što će mu se dogoditi ako punih mjesec dana svaki dan popije 10 limenki Coca-cole.

Evo što se dogodilo...

Foto: BrightSide

Kao što možete vidjeti, na početku izazova George je imao 76 kilograma (168 lb), a na kraju čak 10 kilograma više, odnosno 86!? Treba napomenuti kako ništa drugo u svom jelovniku nije promijenio osim što je uveo 10 crvenih limenki.

Pitate se kako je izgledao?

Foto: BrightSide

Trbuh je postao pravi "pivski", glava mu se zaokružila, a i prsa te ruke su postali "mlohavi".

Njegov cilj

"Ovim eksperimentom htio sam podsjetiti ljude koliko skrivenih šećera unose u svoje tijelo putem gaziranih napitaka i koliko je to loše za njihovo zdravlje." rekao je bloger čiju su priču prenijeli mnogi svjetski mediji. Iako je sličan izazov već proveo i s dijetnom inačicom ovog bezalkoholnog gaziranog pića, George je svejedno bio jako iznenađen pogledom na vagu.

Jeste li znali?

Limenka kole od 330 ml sadrži:
  • 149 kcal
  • 37 g ugljikohidrata, odnosno 37 g šećera
  • Sastoji se od: vode, fruktozno-glukoznog sirupa, ugljikova dioksida, bojila E150d, fosforne kiseline i prirodne arome u koju je uključen kofein.


Na kraju, nemojte se zavarati, i drugi napitci sadrže skrivene šećere. Portal BrightSide naveo je samo neke primjere (odnosi se na 1 litru napitka):

  • kupovni juice u sebi ima 4 kockice šećera
  • jogurt s okusom jagode u sebi sadrži 7 kockica šećera
  • kakao ima 8 kockica šećera
  • velika boca kole sadrži čak 16 kockica

Linker
18. travanj 2024 13:45