Istraživanje pokazuje kako ćete teško postići uspješnu karijeru ako ste skloni romantičnoj ljubavi, hmmm
 Foto: iStock
Žene, ljubav i posao

Partner utječe na karijeru koju biramo

Žene koje zamišljaju romantičnu ljubav izbjegavat će područja kao što su matematika, tehnologija, inženjerstvo i znanost.

Žene koje imaju sklonost biranju inteligentnijih partnera manje vjerojatno će pokazati zanimanje za područja kao što su matematika i znanost gdje dominiraju, bar za sada muškarci.

Prema prijašnjim istraživanjima tzv. romantični ciljevi imali su utjecaj na biranje karijera kod žena. Voditeljica istraživanja Lora Park, navodi kako one žene koje zamišljaju romantičnu ljubav i žele muškarca dominantnijeg od njih samih češće će izbjegavati područja kao što su matematika, tehnologija, inženjerstvo i znanost, kao područja u kojima će graditi karijeru. Ista skupina žena, koja sanja tradicionalnu ljubav, imala je i lošije testove iz matematike.

U istraživanju je sudjelovalo 900 sudionika te se htjelo otkriti povezanost između biranja partnera i karijere. One žene koje su sanjale romantičnu ljubav i imale želju za osnivanjem tzv. tradicionalne obitelji imale su manju sklonost za odabirom karijere u području matematike, znanosti tehnologije i inženjerstva.

Jeste li se zapitali čitajući tekst o svojoj ljubavi i karijeri?

Linker
19. travanj 2024 05:24