Jetra je ona koja se grčevito bori da nas zaštiti od različitog "smeća" koje u svoje tijelo unosimo
 Getty Images
IZNIMNO VAŽAN ORGAN

Ovaj test simptoma pomoći će vam odrediti ozbiljnost stanja vaše jetre i otkriva vam imate li razloga posjetiti liječnika

Kako bi naši organizmi funkcionirali nesmetano, važno je da svaki od organa može dobro obavljati svoju funkciju. Čim se neko svojstvo poremeti, možemo to otkriti prema znakovima koje nam tijelo šalje. Govori li vam nešto vaša jetra?

Svaki od naših organa ima vrlo važnu funkciju. Jetra je ona koja se grčevito bori da nas zaštiti od različitog "smeća" koje u svoje tijelo unosimo. Ona nam pomaže uništiti toksine koji kolaju našim tijelom dok mi nesmetano uživamo u onoj "čašici previše" ili dok proždiremo šesti svinjski odrezak.


ČITAJTE I: 11 namirnica koje štite jetru i pomažu kod nealkoholne masne jetre i pet koje bi trebalo izbjegavati


On se već "kupao" u svim silama soli, masti i ostalih omiljenih neprijatelja naših organizama. Nakon prevelike i česte konzumacije štetnih tvari, tako se počinje osjećati naša jetra.

Naša tijela puno toga nam "opraštaju", no kad su pred kolapsom, počinju nam slati jasne znakove da ne mogu normalno funkcionirati. Kad se tako "osjeća" naša jetra, neće okolišati - simptomi žutice, naotečeni noge i gležnjevi, česte promjene raspoloženja i slični znakovi tu su da vas uvjere u problem.

Pripremili smo za vas test koji će vam pomoći odrediti ozbiljnost stanja vaše jetre. U slučaju da simptome osjećate već neko vrijeme, svakako se javite svom liječniku opće prakse.

Linker
15. travanj 2024 08:39