Baš kao na odjeći, žarke boje ove će se sezone nositi i na licu.
 Foto: iStock
Bye, bye nude nijansama

Novi trend u svijetu ljepote: Boje se vraćaju u velikom stilu i intenzitetu

Dolazi nam vrlo jarko ljeto - barem ako je vjerovati viđenom na tjednima mode od New Yorka do Pariza, ali i šarenim modelima tek pristiglim na police high street trgovina.

Piše: Mara Modrić


Nude nijansama nadolazeće tople sezone neće biti mjesta ni u ormarima, a ni u kozmetičkim torbicama “fashionistica”. Umjesto njih, na scenu stupaju vibrantne nijanse ružičaste, zelene, plave, žute...

Nakon dugogodišnje vladavine neutralnih tonova i jednostavnih krojeva u modnom te prirodnog looka u beauty svijetu, prošlog su se proljeća u već monotone i predvidljive palete boja ušuljala i neka iznenađenja.

Samo jako! Ups, žarko!

Na piste se tako vratila i boja fuksije, koja je obilježila ovogodišnju proljetnu kolekciju kuće Tom Ford, plava u svim svojim pojavnostima postala je svačija omiljena boja, baš kao i jarka narančasta i limun žuta koja ove sezone doživljava vrhunac kako u modnom tako i u svijetu make-upa.

Naime - i iako bi se mnogi kladili da do toga nikada neće doći - najpoželjniji beauty look ove sezone je upravo jarko žuto sjenilo, nošeno u kombinaciji s bezbojnim sjajilom ili, kada je riječ o onima sklonim eksperimentiranju, crvenim ružem.

Foto: Getty Images
Nijanse roza, ali i crvene, ove sezone nose se i na kapcima, a rumenilo prekriva mnogo veću površinu obraza.

One pak koje nisu dovoljno odvažne za kapke kompletno prekrivene žutim pigmentom, povući će tek tanku liniju tušem u boji sunca, a osim žutom, proljetne make up kolekcije obiluju i zelenim i plavim eyelinerima te visokopigmentiranim olovkama za iscrtavanje kapaka.

Iako nisu novost na usnama i noktima, nijanse ružičaste, ali i crvene, ove sezone nose se i na kapcima, a donedavno decentno ružičasto rumenilo sada je uzelo maha i, po uzoru na make up trendove iz 80-ih, prekriva mnogo veću površinu lica.

Draping, tehniku sjenčanja velike površine obraza, u kojoj se dio lica bliže sljepoočnicama oslikava svjetlijom, a onaj ispod jagodica tamnijom nijansom rumenila lako je savladati, a i tako oslikano lice djeluje svježije.

Izgleda dobro i djeluje dobro

Možda žuto osjenčani kapci upareni s ružičastim lakom i crvenim ružem nisu kombinacija za svakoga, no radi se o trendu kojem bi svakako trebalo pružiti šansu ako ni zbog čega drugoga, onda zato što vesele boje znanstveno dokazano pozitivno utječu na raspoloženje.

Uz to, promjena godišnjeg doba idealno je vrijeme za stilske promjene pa zašto u svoj osobni potpis ne ubaciti - i malo boje?

Linker
19. travanj 2024 02:00