Ma nema razloga za neugodu...
 Getty Images/iStockphoto
BEZ SRAMA

NIJE SVE CRNO Vaš ginekolog volio bi da se već jednom prestanete živcirati oko ovih pet stvari

Niste se obrijali, imate iscjedak, jak miris 'tamo dolje'... Donosimo nekoliko stvari za koje su ginekolozi rekli da su im potpuno irelevantni dok obavljaju pregled.

Oko ovih pet stvari se, kažu ginekolozi, ne biste trebali brinuti.


1. Imate menstruaciju tijekom pregleda

Naručili ste se nekoliko tjedana unaprijed te ste tempirali da tada nemate menstruaciju, ali ona je eto uranila. Ginekolozi kažu da zbog toga ne morate otkazati svoj pregled.

- Najveći problem može biti papa test, u slučaju da vaš ginekolog ne uspije uzeti čist nalaz te ćete ga onda morati ponoviti. Međutim, nove tehnologije koje se koriste za papa test omogućuju da se dobiju ispravni rezultati iako imate menstruaciju - rekla je ginekologinja Leena Nathan


2. Niste se depilirali

Možda je vama malo neugodno, ali ginekolozi na to uopće ne obraćaju pažnju.

- Pacijentice se uvijek ispričavaju jer se nisu depilirale, ali ja to uopće ne primjećujem. Bitnije mi je njihovo zdravlje - kaže doktorica Nathan.


3. Brine vas miris 'tamo dolje'

U položaju ste u kojem jeste i normalno da vam kroz glavu prolaze svakakve misli. Jedna od njih je 'kako mirišem'.

- Žene su opsjednute vlastitim mirisom, a ne bi se trebale toliko brinuti. Naravno, ono što cijenim je da ne dolaze baš odmah nakon napornog treninga ili ako se nisu tuširale četiri dana - objašnjava ginekologinja.


4. Brine vas iscjedak

Mnoge žene misle da uvijek trebaju potpuno suhe, osim prije i za vrijeme seksa. No, mnogo žene imaju većinu vremena iscjedak i to je sasvim normalno, kaže doktorica. No, ako je ako ti je iscjedak zelenkast, žućkast ili siraste konzistencije i ima neugodan miris to je znak upale ili gljivične infekcije.


ČITAJTE I:


5. Spavate s više muškaraca

Ako ste solo i seksualno aktivni s više muškaraca, naravno da vam nije ugodno dijeliti takve informacije s ginekologom. No, imajte na umu da on nije tu da donosi sudove o vašem intimnu životu (ako to radi, možda je vrijeme za novog ginekologa). Te informacije su mu potrebne kako bi bio siguran da koristite najbolju zaštitu od spolno prenosivih bolest i neželjene trudnoće.

- Seksualni život nije tabu tema za ginekologe. Pacijentice mi trebaju reći što ih brine. Najčešći problemi su bolan spolni odnos, krvarenje nakon njega ili jednostavno nepostojanje želje za njim. Sa svim im tim problemima možemo pomoći, samo nam se moraju otvoriti - kaže ginekologinja.

Linker
05. ožujak 2024 20:37