Getty Images
ovo sigurno niste probali

Neobičan lijek - nikad ne bismo rekli da čaj od banane ima ovakvo djelovanje...

Umjesto da čekate da posmeđe i istrule, isprobajte ovaj čudesan čaj od banane

Banane nisu skupo voće, svi ih vole, a uz to su i odlične za zdravlje. Imaju visok udio vlakana te obiluju nizom drugih važnih nutrijenata, uključujući magnezij i kalij. Nevjerojatne su jer, osim što su tako hranjive, zasitne su pa nije potrebna velika količina da osjetite sitost, a i izuzetno su praktične za ponijeti i imati uvijek pri ruci. Kad želite ponijeti zdravu užinu,sigurno nećete spakirati u torbu breskvu ili jagode, ma kako bile zdrave, već vrlo 'urednu' i zahvalnu bananu.

No, s obzirom na to da ih obično svi kupujemo u buntovima, nerijetko se događa da ih doma imamo više nego što ih stignemo pojesti prije nego što se pokvare. Umjesto da čekate da posmeđe i istrule, isprobajte ovaj čudesan čaj od banane.


Čaj od banane za dobar san

Vrijeme pripremanja: 5 min.

Vrijeme kuhanja: 10 min

Sastojci za 1 šalicu:

  • 1 banana
  • 2 dl vode
  • prstohvat cimeta


Priprema:

  1. Stavite vodu u lončić koji je dovoljno velik da u njega stane banana, zatim stavite na plamen da zavrije
  2. Banani odrežite oba kraja i zajedno s korom stavite u uzavrelu vodu. Ako želite, možete je prethodno oprati, ali to nije nužno
  3. Kuhajte 10 minuta.
  4. Uz pomoć cjedila tekućinu nalijte u šalicu
  5. Pospite prstohvatom cimeta. Cimet nije obavezan, ali jako se dobro slaže s okusom čaja od banane
  6. Popijte sat vremena prije spavanja

Nema ništa gore od vrćenja satima u krevetu, gledanja u sat i odbrojavanja koliko je još ostalo dok ne zazvoni budilica. E pa kad vam se dogodi takva noć, posegnite za ovim posve prirodnim rješenjem. Glavninu dobrobiti ovog čaja donosi triptofan, kemijska tvar koja vas čini pospanim, a koji je u obilnoj količini prisutan u kori banane.


Savjet za kraj!

Kad izvadite bananu iz lončića u kojem se kuhala, nemojte je baciti već je pospite cimetom i pojedite. Kuhana banana će svojim umirujućim djelovanjem potencirati učinak čaja.

Linker
15. travanj 2024 23:14