Saznali smo što pesticidi zapravo rade našem organizmu
 Getty Images
ZNATE LI ŠTO JEDETE?

Ljeto je doba godine kada uživamo u omiljenom voću i povrću, ali pretjerana konzumacija može djelovati i pogubno za naš organizam

Rijetki su oni koji pri kupnji hrane čitaju sve sastojke i suplemente korištene za proizvodnju

Sve češće se susrećemo s proizvodima na kojima njihovi proizvođači komuniciraju da su ekološki, organski ili biološki. U prijevodu, to bi trebalo značiti da niti jedan od tih proizvoda nije tretiran pesticidima i ostalim štetnim supstancama. Rijetki su oni koji pri kupnji hrane čitaju sve sastojke i suplemente korištene za proizvodnju. Pesticidi u hrani su češći nego što to možda mislite, a iako nose rizik i za ljudsko zdravlje, često su zanemareni u zakonskim odredbama. Saznali smo što pesticidi zapravo rade našem organizmu i kako ih dobro oprati s jabuka, krušaka i drugog voća i povrća koje svi volimo konzumirati pogotovo u ovom ljetnom periodu velikih vrućina kada nam je tijelu potreban unos lagane prehrane bogate vitaminima.

Pesticidi su kemijska i rjeđe, prirodna odnosno mikrobiološka sredstva, koja se koriste u poljoprivredi za suzbijanje insekata, gljivica, korova, virusa i bakterija. Korištenje pesticida u prehrani može nepovoljno djelovati na ljudsko zdravlje pa čak nosi i rizik od razvoja opasnih i štetnih bolesti s dugoročnim posljedicama. Neke od bolesti koje može uzorkovati konzumacija proizvoda s pesticidima su: autizam, dijabetes i ometanje hormonske ravnoteže u tijelu pa čak i rak. Pesticidi nametnicima uništavaju neurološko djelovanje, a neka od istraživanja pokazuju da se to može dogoditi i nerođenoj djeci ako majka konzumira proizvode tretirane pesticidima za vrijeme trudnoće. Dodatno, pesticidi su izvor teških metala, koji oksidiraju u organizmu te služe kao hrana virusima, a što je više teških metala to je i veća mogućnost obolijevanja od virusa.

Kako se onda zaštititi od pesticida i pravilno ih isprati s hrane?

Zeotex je 100 % prirodni mineral zeolit, nastao jedinstvenom i zaštićenom tehnologijom kojom de dobiva najmanja i najučinkovitija čestica zeolita i u tome se nalazi njegova posebna jačina u borbi sa štetnim tvarima. Mineral budućnosti, Zeotex, postaje neophodan svakom kućanstvu u vremenu kojem živimo. Hrana koju jedemo puna je kemije koja se svakodnevno akumulira u našem organizmu. Preporuka je da se apsolutno sve što unosimo u organizam pere u vodenoj otopini u kojoj dodamo 2 žličice Zeotexa u periodu od 15-20 minuta. Tako možemo preventivno djelovati i spriječiti konzumaciju štetnih tvari koje se nalaze na voću i povrću.

Osim suzbijanja negativnih tvari na prehrani, Zeolit ima pozitivan učinak i na ljudsko tijelo, tako ga možemo koristiti i tijekom pripreme kože za izlaganje ljetnom suncu. Kod pripreme kože lica za sunce, važno je napraviti kvalitetnu masku koja će nahraniti naše lice koja dubinski čisti pore i pomoći u saniranju rana, akni i bubuljica. Isto tako važno je na lice nanijeti kremu koja će hidratizirati osjetljivu kožu lica i spriječiti njeno starenje.

Recepti:

Maska za lice:

2 žlice zeolita na 1 žlicu vode da se formira pasta -ponoviti po potrebi. Maska se nanosi na prethodno očišćeno lice te drži 20 do 30 minuta, a može i duže. Ponoviti 1 do 2 puta tjedno.

Krema:

1 žlica zeolita (2g) U 50 ml prirodne hidratantne kreme

Redovitim korištenjem zeolit će očistiti štetne tvari i učinkovito spriječiti starenje kože.

Pretjerano izlaganje suncu i kupanje u slanom moru mogu oštetiti vlasište kose, ako se mu se ne pruži adekvatna njega. Mineral zeolit ima pozitivno djelovanje, ali i važnu ulogu kod obnove vlasišta kose zato ga je preporučljivo koristiti tijekom cijele godine, a pogotovo ljeti kad je kosa sklonija pucanju. Zeolit u prahu možete dodati u svoju omiljenu masku, ulje za rast kose, regenerator ili ga samo pomiješati s vodom i utrljati u korijen kose. Napravite fantastičnu masku zeolita i kokosovog ulja u omjeru 2:1 koja obnavlja vlasište, potiče rast kose i smanjuje ispadanje. Zeolit hrani folikul dlake jer nam je vlasište iscrpljeno od kemikalija, klora, sunce i stoga će ove maske regenerirati kosu dubinski i dati joj sjaj i bujnost..

Zeolitnu smjesu zadržite na glavi 20 do 30 minuta, a zatim operite na uobičajen način. Nakon nekoliko korištenja zeolitne smjese primijetit ćete kako se stanje poboljšava i kako kosa postaje ljepša, mekša i čvršća.

Linker
16. travanj 2024 22:47