Dežurna ordinacija

Liječnici odgovaraju na vaša pitanja: Je li moguće bezbolno uzimanje zubnih otisaka i spavanje za vrijeme složenijih zahvata?

Zahvaljujući velikom napretku u modernoj stomatologiji skeniranje je gotovo u samo nekoliko minuta te se digitalni otisci šalju u laboratorij na daljnju obradu

 Imam stare zubne krunice i trebala bih ih zamijeniti, ali stalno to odgađam zbog traumatičnog iskustva uzimanja otisaka. Negdje sam pročitala da se više ne uzimaju otisci kao nekada, već digitalno i da je većinu neugodnih stomatoloških zahvata moguće prespavati. Je li to istina?

Marica K., Karlovac

 

Odgovara dr. med. dent. Ivan Hurčak, Zagreb: 

Zagreb, 070619.
Jaruscica 1a.
Dr. stomatolog Ivan Huricek.
Na fotografiji: Ivan Huricek.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

dr. Ivan Hurčak

 


"Digitalni intraoralni 3D skener revolucionarni je uređaj koji omogućuje izuzetno precizno, brzo i bezopasno uzimanje otisaka za sve vrste protetskih radova. Zahvaljujući velikom napretku u modernoj stomatologiji skeniranje je gotovo u samo nekoliko minuta te se digitalni otisci šalju u laboratorij na daljnju obradu. Moguće je prespavati većinu dentalnih zahvata uz monitoriranu intravensku analgosedaciju, koja je idealna za sve stomatološke zahvate i za zahvate koji duže traju. Također je idealna za pacijente koji teže podnose bol i lokalna anestezija im nije dovoljna ili imaju nepremostiv strah od stomatoloških zahvata. Pacijent više nema straha, nije svjestan vremena, ne smetaju mu zvukovi, ali izgleda budno i svjesno, odgovara na pitanja i otvara oči na zahtjev."

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo