Iskustvo pacijentice

'Preporodila sam se nakon laserske korekcije vida'

Nakon što sam 13 godina nosila leće, odlučila sam se za lasersku korekciju vida. To mi je definitivno jedna od boljih odluka u životu... Evo i zašto!
Kako je to dobar osjećaj kad ti ne trebaju naočale, a ni leće...
 Foto: iStock

Dobar vid mnogi uzimaju zdravo za gotovo. Ja nisam bila jedna od njih jer ga nisam ni imala. Dioptriju su mi otkrili još u vrtiću, a roditelji su to primjetili jer sam sjedila svega nekoliko centimetara od televizora. Ubrzo sam dobila prve naočale, a nakon otprilike godinu i pol oftamolog mi je prepopručio polutvrde leće. Dioptrija se smanjila, no i dalje je bila visoka. Na jednom oku imala sam -5,5, a na drugom -2,5. Kada osmogodišnjem djetetu date leće, onda je to, blagano rečeno, muka nad mukama.

Skidanje i stavljane u početku su bili noćna mora... Nikako 'piknuti' to maleno stakalce u oko, pa leća ode sa strane, žuljanje dok se oči ne priviknu. A da ne pričam koliko sam ih u prvoj godini nošenja izgubila. No, nakon nekog vremena sam se priviknula.

Milijun pitanja

Leće sam nosila punih 13 godina i nikad nisam vjerovala da ću jednog dana živjeti bez njih. Tijekom jednog regularnog pregleda, oftamolog mi je spomenuo lasersko skidanje dijoptrije. Bilo je to prije više od osam godina. Naravno, čula sam za to, ali da sam bila nešto previše informirana - nisam. Čak nisam nikoga znala tko je bio na laseru. Hoću li oslijepiti, hoće li mi se dioptrija vratiti, kada ću se moći vratiti svakodnevnim stvarima, koliko zahtjev traje, da li je bolan... Milijun pitanja mi je prošlo kroz glavu, a odgovore sam na prvom pregledu u Optical Expressu i dobila.

Prvotni strah

Ne mogu reći da me nije bilo strah kada sam išla na zahvat, no kao što su mi i rekli, bilo je brzo i bezbolno. I 'progledala' sam! Leće sam odmah bacila u smeće, kako je to samo bio dobar osjećaj.

Nisam mogla vjerovati da konačno vidim, tako lako. Nekima to može zvučati smiješno, no meni je trenutak kad sam vidjela titlove na televiziji i to bez 'škiljenja' bio dovoljan razlog za vrisak i ushićenje.

Da ne pričam samo o tome kako više nisam morala voditi računa imam li tekućinu za leće, kada moram ići po novi par i, što je najbolje od svega, na plaži, koncertu ili na gradskom trgu sam isprve mogla uočiti svoje prijatelje.

Od zahvata je prošlo osam godina i dalje dobro vidim. Mogu samo reći da sam se preporodila te da vid cijenim više nego ikad prije. Bez zadrške mogu reći da mi je to bila jedna od boljih životnih odluka. Stoga, ako mene pitate, ne gubite vrijeme - uljepšajte si život jer, ne zaboravimo, samo je jedan...

Tim Optical Expressa pripremio je poseban, veliki božićni popust za sve koji obave zahvat laserske korekcije vida od 21. 11. do 31. 12. 2016. godine te svima poklanjaju prekrasnu, mekanu, božićnu dekicu koja će vas grijati cijele zime! Također, svi oni koji nakon obavljenog pregleda obave zahvat u navedenom razdoblju, dobivaju povrat novca od pregleda. Prijavite se za pregled za laserko skidanje dioptrije u iznosu od samo 190 kn!