Studija

Kako sredstva za čišćenje i kozmetika mogu potaknuti debljanje

Kako se kućna prašina ne može izbjeći, savjetuje se primjenjivanje sredstava za čišćenje i kozmetike na bazi prirodnih sastojaka.

 

Čini se da na nagomilavanje masnog tkiva u organizmu, koje rezultira debljinom, ima još jedan uzrok, a ne samo prekomjeran unos kalorija koje tijelo ne potroši uslijed nedovoljne fizičke aktivnosti.


Prirodno sastojci

Otkriveno je da i kućna prašina, odnosno sredstva za čišćenje i kozmetika mogu potaknuti rast stanica masnog tkiva. Američki istraživači Sveučilišta Duke pronašli su 70 kemijskih spojeva koji imaju takav učinak jer utječu na hormone u našem organizmu i dovode do akumulacije triglicerida. Učinak je zamjetniji kod djece.

Istraživači objašnjavaju da do toga dovodi korištenje uobičajenih sredstava za čišćenje, kozmetike i boja, a potencijalna šteta utvrđena je nakon analize uzoraka iz dvjesto kućanstava, a akumulacija triglicerida dokazana je laboratorijskim testiranjima stanica masti.

 

Kako se kućna prašina ne može izbjeći, savjetuje se primjenjivanje sredstava za čišćenje i kozmetike na bazi prirodnih sastojaka.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo