Barbarine kabanice, jaknice i kaputići u potpunosti su hrvatski proizvod.
Pseća posla

Kako me je moja vesela šnaucerka Frida 'gurnula' u poduzetništvo...

Kad nije mogla naći adekvatnu jaknu za svog ljubimca, Barbara Šimunović (28) odlučila ju je sama napraviti. I zatim je pokrenula biznis. U razgovoru nam je otkrila kako su tekli počeci, zašto je njen proizvod poseban i što je četveronožnim ljubimcima priredila za blagdane.

Kabanica je jedna mala firma nastala iz velike ljubavi. Iza nje stoji mlada dizajnerica Barbara Šimunović (28) koja je odlučila svoje iskustvo, znanje, vještinu i ljubav prema psima pretočiti u malo dizajnersko remek djelo te kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima olakšati kišne dane.

Dizajnirala je jedinstvene i moderne kaputiće za pse, originalni hrvatski proizvod, a prvenstveno ga odlikuju topli materijali, udobnost i praktičnost pri zaštiti od kiše i hladnoće. Barbara je i sama vlasnica patuljaste šnaucerke Fride i voli reći kako je upravo ona kriva za sve.

- Kad sam je uzela bila je tako malena i neuhranjena. Veterinarka mi je rekla da joj nabavim neku odjeću. Kako sam ostala bez posla, imala sam vremena, te sam uzela materijal i sama joj sašila jaknicu - govori nam Barbara.

Preslatke pseće opravice svidjele su se njenim prijateljima i poznanicima sa psima, pa je odlučila krenuti ozbiljnije u cijelu priču.

Jednostavno i udobno

- U svibnju prošle godine dobila sam poticaje za samozapošljavanje i tako je sve krenulo. Šivala sam probne materijale, radila raspon veličina, a Frida je glavni model - smije se.

Njene kabanice su psima iznimno ugodne za nošenje, a odijevaju se vrlo jednostavno i brzo, kopčanje je na čičak, a za neodlučne vlasnike postoje i modeli s mogućnošću obostranog nošenja.

- S obzirom da ovdje nije riječ o masovnoj proizvodnji, ne gubi se na kvaliteti. Posvećujem pozornost svakom komadu i detaljima. Gledala sam kod jakni da budu jednostavne za odjenuti i da se psi ne osjećaju sputano, da im ništa ne smeta, šuška, da ih ne stišće. Materijali su mekani i ugodni - govori Barbara koja je nedavno postala i majka.

Dodaje da je tada uzela pomoć pa sad ima i jednu gospođu koja šije.

- Uspijem uskladiti posao i majčinstvo. I suprug mi mnogo pomaže, te je sve vezano za financije preuzeo na sebe - rekla je. Dodaje da kad vidi zadovoljne kupce da onda zna da sve ovo ima smisla i da se u konačnici isplati.

Vrijeme je darivanja, a tražite li još uvijek idealan poklon za svog četveronošca, ovo je odlična ideja.

Savjeti novim poduzetnicima

  • Jednostavno treba vjerovati u ono što radite i tome se maksimalno posvetiti
  • Ne ustručavajte se tražiti pomoć i savjet
  • Svi počeci su teški, no ako to stvarno želite i volite, rezultati će doći
  • Ako ima volje, bit će i načina

- Nedavno sam čula jednu mudru:' Biti poduzetnik znači nekoliko godina živjeti onako kako nitko ne želi, da bi kasnije živio onako kako si zamišljao'. To je donekle istina. Nema magične formule, treba imati volje - rekla je Barbara. Rodom je iz Nove Gradiške, a u Zagreb se preselila kad je krenula na fakultet. U njoj je uvijek, kaže, tinjao taj poduzetnički duh, a sad je našla i način kako da pokaže svoju kreativnost.

Božićna kolekcija

Barbara je napravila i limitiranu božićnu kolekciju kaputića za kućne ljubimce kako bi i oni dočekali Božić sa stilom. U njoj prevladava crvena boja s kariranim uzorcima, volanima i mašnama.

- Mislim da je Božić lijepa prilika da i svojim čupavcima poklonimo nešto lijepo - zaključila je.

Jaknice se mogu kupiti putem web shopa Kabanica.hr, a raspon cijena varira od 110 do 250 kuna.

Na internetskoj stranici kabanica.hr naći ćete uputu kako izmjeriti psa kako biste mu odredili veličinu i vidjeti koji su sve modeli u ponudi.

Linker
23. travanj 2024 18:43