stražnjicu na sunce

Kad prištići na guzi zagorčavaju život… Uz ova 4 trika riješite ih se zauvijek

Ovo može biti vrlo neugodno, pogotovo ako je riječ o bolnim i upornim aknama.

 

Prištići i akne ne biraju, javljaju se u svakoj dobi, kod osoba bilo koje rase, pogađaju oba spola, a mogu se javiti ne samo na licu nego i na prsima, leđima, pa čak i na guzi. I to može biti dosta neugodno, pogotovo ako je riječ o bolnim aknama

Prištići na guzi nastaju zbog mrtvih stanica kože i bakterija koje se stvaraju u korijenu dlake. Kako ih se konačno riješiti?

 

1. Koristite benzoil peroksid

Ovaj sastojak obično se nalazi u proizvodima koji su namijenjeni masnoj koži sklonoj aknama i prištićima. On isušuje i oslobađa 'zarobljene' mrtve stanice kože te prištići nestaju.

 

2. Otvorite pore salicilnom kiselinom

Ova kiselina uglavnom se primjenjuje u obliku losiona, pilinga ili u sastavu raznih kozmetičkih proizvoda za tretiranje akni. Piling sa salicilnom kiselinom također je odličan izbor jer otvara pore. Radite ovo nekoliko puta tjedno.

 

3. Koristite losion s mliječnom kiselinom

Nakon što dobro očistite kožu stražnjice, trebate je hidratizirati. Klasični losioni mogu zatvoriti pore i nanijeti još više štete. Zato je tu losion s mliječnom kiselinom. On će nježno uklanja mrtve stanice kože, a zatim i prištiće.

 

4. Nakon vježbanja se odmah otuširajte

Nakon svake tjelesne aktivnosti treba se otuširati jer će se u suprotnom pore začepiti i nastat će akne. Nikako ne preskačite tuširanje nakon treninga, jer redovito sjedenje u znojnoj odjeći pogoduje pojavi dosadnih i neugodnih prištića.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo