Konzumiranje čaja općenito je povezano s brojnim zdravstvenim prednostima
 Getty Images
čišćenje organizma

Jeste li ih probali? Najbolji čajevi za detoks, ubrzano sagorijevanje masnoća i gubitak kilograma

Izmjenjujući sljedećih sedam vrsta čajeva pojačat ćete moć vlastitog tijela da se čisti od neželjenih tvari

1. Zeleni čaj

Osvježava, rehidrira i pomaže pročistiti tijelo. Daje energiju, a zahvaljujući obilju antioksidansa 'nabildat' će vaš imunosni sustav i zaštititi jetru od oštećenja. Dokazano je da pojačava sagorijevanje masnoća jer potiče metabolizam.

2. Čaj od korijena čička

Čičak se već stoljećima koristi u narodnoj medicini za čišćenje krvi, a njegov korijen je moćan diuretik. Korijen čička poboljšava rad jetre i probavu. Već jedna šalica čaja od čičkova korijena na dan potaknut će čišćenje organizma.

3. Čaj od sikavice

Sikavica može pomoći jetri da metabolizira bjelančevine, ugljikohidrate, masti, lijekove, toksine... Pomaže i probavnom sustavu da izbaci otpad iz tijela.

4. Čaj od đumbira

Đumbir je vjerojatno jedna od najboljih biljaka za detoks, njegovi sastojci djeluju protuupalno i snažni su antioksidansi. Čaj od đumbira potiče probavu, poboljšava cirkulaciju i potiče izbacivanje toksina znojenjem.

Odličan je i u izbacivanju nakupljenih toksina i otpadnih tvari iz crijeva i jetre. Ovaj moćan čaj ujutro nas energizira, popodne stimulira, a navečer grije.

5. Čaj od cikorije

Pomaže probavnom sustavu da izbaci toksine iz tijela povećavajući količinu probavnih sokova i obnavljajući cijeli probavni trakt. Uz to je snažan prirodni diuretik.

6. Čaj od maslačka

Konzumacija maslačka podiže u organizmu količinu enzima za koje je poznato da potiču detoksikaciju, čak može pomoći izbacivanju kancerogenih tvari. Smatra se da čaj od maslačka stimulira jetru i poboljšava njezine funkcije te funkcije žučnog mjehura. Odličan je diuretik.

7. Čaj od piskavice

Čaj od piskavice mogao bi činiti dobro vašem probavnom sustavu. Čaj od sjemenki piskavice koristi se i za regulaciju razine šećera u krvi. Moćan je laksativ pa ga nemojte piti prije izlaska.

Linker
16. travanj 2024 15:18