kad se ne vlaži, a htjela bi

Isprobajte ova tri prirodna lubrikanta - vlaže sve što treba, a možete ih i pojesti

Bez obzira na to želite li seks učiniti ugodnijim ili jednostavno želite malo začiniti stvari u spavaćoj sobi, lubrikant je odličan izbor i može biti vrlo važan dio seksa.

 

S godinama zna doći i do suhoće vagine, i u tim situacijama lubrikant će spriječiti nelagodan i nerijetko bolan seks. No, ono što je bitno jest da lubrikant sadrži prirodne sastojke koji neće narušiti pH rodnice.

 

Protupalna svojstva

Jedan od njih je i onaj s aloe verom. Takvi lubrikanti sadrže sastojke koji ne samo da dodatno navlažuju već i hidratiziraju kožu intimnog područja.

Ne sadrži ulja koja bi oštetila kondom, a prije korištenja stavite malo gela na lakat kako biste provjeriti hoće li izazvati bilo kakvu reakciju.

I kokosovo ulje vam također može pomoći kod vrućih igrica. Naravno, riječ je o nerafiniranom, 100 posto djevičanskom kokosovom ulju.

Dodatni bonus je da ovo ulje ima prirodna protuupalna svojstva, tako da može smanjiti rizik od infekcija. Pripazite da vaš lubrikant ne sadrži glicerin i parabene jer oni mogu izazvati iritaciju.

OPREZ! Nemojte upotrebljavati kokosovo ulje ako koristite kondome od lateksa jer ulja i vazelin mogu povećati rizik od pucanja kondoma.

Foto: Istock

Hrani kožu

Vjerovali ili ne i maslinovo ulje može poslužiti u spavaćoj sobi. Osim što će navlažiti vaginu, znanstvene studije povezale su tvari iz maslinovog ulja uz prevenciju i olakšavanje simptoma PMS-a.

 

Osim kao lubrikant, maslinovo ulje se može utrljati na vanjske dijelove vagine kako bi se nahranila koža.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo