Prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka
zdravlje

Hrvatska liga protiv raka onkološkim bolesnicima daruje KoronaProtekt vizire

Ova zaštitna maska prekriva cijelo lice, česticama virusa sprečava put do oka, nosa ili usta te tako rizik od zaraze svodi na minimum

Posljednjih tjedana onkološki se bolesnici u Hrvatskoj susreću sa strahom od koronavirusa kad odlaze na terapije. Hrvatska liga protiv raka povodom Svjetskog dana zdravlja oboljelim pacijentima daruje KoronaProtekt vizire. Ova zaštitna maska prekriva cijelo lice, česticama virusa sprečava put do oka, nosa ili usta te tako rizik od zaraze svodi na minimum. Ove vizire izradila je i Ligi donirala tvrtka R.E.in d.o.o. s hvalevrijednim ciljem da svim onkološkim pacijentima, koji su članovi Hrvatske lige protiv raka, a zbog svoje bolesti moraju odlaziti na liječenje ili kontrolne preglede pomognu u očuvanju njihovog krhkog imuniteta i zdravlja.

- Strah onkoloških pacijenata postao je još veći kada su saznali da pamučne maske koje su s mukom nabavili nemaju značajan zaštitni učinak na koronavirus. Vjerujem da će ova donacija svakako umanjiti njihov strah jer nošenje KoronaProtekt vizira značajno poboljšava zaštitu cijelog lica od infekcije koronavirusa - naglašava prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.


Svake godine u Hrvatskoj od raznih vrsta raka oboli više od 22.000 ljudi, a umre njih više od 14.000 što našu zemlju svrstava visoko po stopi smrtnosti u Europi od zloćudnih bolesti

Pandemija koronavirusa i opterećenje zdravstvenog sustava u proteklih mjesec dana uvelike su ne samo otežali otkrivanje broja novoboljelih od raka već i značajno smanjili pravovremeno liječenje onih koji se bore s ovom bolešću. Pacijenti koju boluju od raka u povećanom su riziku od moguće infekcije jer je većina njih već obavila agresivne oblike liječenja kao što su kemoterapija i zračenje te su zbog toga u velikom strahu i najčešće se ne odazivaju na kontrolne preglede ili odbijaju predložene oblike liječenja što može imati neželjene učinke na tijek osnovne bolesti.

Jedan od temeljnih ciljeva Hrvatske lige protiv raka jest prevencija malignih bolesti i poticanje zdravih ljudi na očuvanje zdravlja eliminacijom rizičnih čimbenika koji doprinose nastanku i razvoju malignih bolesti, te poticanje odlazaka na preventivne preglede s ciljem ranog otkrivanja zloćudnih bolesti. Dugi niz godina Hrvatska liga protiv raka samostalno ili u suradnji sa srodnim udrugama i institucijama pruža psihološku pomoć svojim korisnicima u obliku radionica, predavanja, druženja, izmjene iskustava. Međutim, Liga je i mjesto okupljanja onkoloških bolesnika s ciljem jednostavnijeg, učinkovitijeg i što bezbolnijeg rješavanja njihovih problema. Ovih dana to je maksimalna zaštita od sveprisutnog koronavirusa.

- Ovom donacijom želimo pomoći pacijentima da ne odustaju od odlaska na naručene kontrolne preglede ili planirana liječenja. Ukoliko time pomognemo u spašavanju barem jednog života, naš cilj je ispunjen! . istaknuo je Dragan Hrvoj, glavni tehnolog tvrtke Rein,d.o.o.

Onkološki bolesnici koji su članovi Hrvatske lige protiv raka i žele KoronaProtekt vizir mogu se javiti u tajništvo Hrvatske lige protiv raka na e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Linker
19. travanj 2024 22:03