zdravlje

Grad Zagreb počeo dijeliti besplatne maske, evo gdje ih možete dobiti

Po dvije maske po osobi u mjesnim odborima moći će preuzeti građani stariji od 65 godina s prebivališem ili boravišem na području tog odbora

 

U svrhu zaštite od koronavirusa, Grad Zagreb u četvrtak je krenuo s podjelom besplatnih zaštitnih maski koje građani mogu preuzeti na lokacijama 218 mjesnih odbora i Crvenog križa, priopćeno je iz Grada. 
Po dvije maske po osobi u mjesnim odborima moći će preuzeti građani stariji od 65 godina s prebivališem ili boravišem na području tog odbora, dok se na lokacijama Crvenog križa u Ilici  i Sigetu maske dijele korisnicima javnog gradskog prijevoza s važećom voznom kartom.  

Maske se na tim lokacijama mogu preuzeti u razdoblju od 8 do 20 sati, a u mjesnim odborima prebivalište ili boravište potrebno je  dokazati osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.
Također, po dvije zaštitne maske će se od sutra, 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11 do 13,30 sati (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Pored navedenog, danas je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom. Osim hrane, u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski. Iz Grada mole sve sugrađane da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja.


IZVOR: HINA

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo