Odvojite to malo vremena, može vam sačuvati zdravlje, a nekima i spasiti život.
 Foto: iStock
5. Hrvatski simpozij

Doznajte sve o novim dostignućima u liječenju raka vrata maternice

Povodom Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice, Hrvatski simpozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice u Zagreb dovodi najuspješnije stručnjake iz ovog područja.

Na jubilarnom 5. izdanju koje nas u subotu 26. siječnja od 9 sati očekuje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, istaknuti stručnjaci brojnih medicinskih specijalnosti predstavit će najnovija saznanja i dostignuća u prevenciji, dijagnostici i liječenju raka vrata maternice s ciljem smanjivanja njegove pojavnosti i smrtnosti.

Očekuju nas brojna zanimljiva predavanja o ovoj životno važnoj temi, koja direktno utječe na zdravlje žene, a tako i na demografska kretanja sa obzirom da ova bolest ja zastupljenija kod ženu u njenoj repruduktivnoj dobi. Stručnjaci iz Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, dat će svoj doprinos u borbi za zdravlje hrvatske žene. Dotaknut će se tema iz područja epidemiologije, školske medicine, citologije, patologije te ginekologije i opstetricije.

Hrvatski simpozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice s međunarodnim sudjelovanjem održava se u organizaciji Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC Sestre milosrdnice, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatskog društva za kolposkopiju i bolesti vrata maternice.


Suorganizatori projekta su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Grad Zagreb- Gradski ured za zdravstvo, Hrvatska liga protiv raka, Hrvatsko društvo za psihosomatiku u ginekologiji i opstetriciji i Hrvatsko društvo za ginekološku endoskopiju. Pokrovitelji projekta su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Gradska skupština Grada Zagreba.

Linker
18. travanj 2024 18:14