Piti ili ne piti, pitanje je sad...

Dobro za srce, loše za lice

Najgore je piće za kožu, jer izaziva crvenilo i pojačava postojeće kožne probleme, no kad je srce u pitanju - njegove kapljice pravi su eliksir...

 

Dnevna konzumacija čaše vina ili koktela na bazi vina koristan je stil života, barem kad su srce i krvne žile u pitanju. Međutim, imate li problema s kožom, svakodnevno ispijanje vina takvo stanje može samo još pogoršati.

Isabel Sharkar, liječnica u svijetu poznate Indigo Integrative Health Clinic, tvrdi kako je vino, u usporedbi s drugim alkoholnim napicima, definitivno najgore piće za našu kožu (i to bez obzira kakvog ona tipa bila). S obzirom na to da u svijetu vlada opća histerija opsjednutosti izgledom, pa tako i tenom, Sharkar ističe kako bi potrošači trebali biti svjesni te činjenice ukoliko žele riješiti problem problematične kože.

Također upozorava kako vino može ponovno potaknuti "zaliječene" probleme s kožom, dok kod osoba koje ranije nikad nisu imale takvih problema može izazvati crvenilo i druge neželjene reakcije kože.

Razlog tomu, ističe, možemo tražiti u šećeru iz vina koji preopterećuje jetru te se pretvara u masti te tako djeluje negativno i na kožu. Također, za kožu je, kaže njeno istraživanje, gore crno od bijelog vina.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo