Dobitnici su odabrani prema kriterijima originalnosti i kreativnosti.
 Foto: iStock
Hrana za dušu

Dobitnici našeg Instagram natječaja su...

Ovaj natječaj je završio, knjige su osvojili ovi Instagram korisnici koji su se prijavili na naš natječaj:

  1. theartoholic
  2. pavelici3
  3. mateabacicaa
  4. jela__
  5. ivanakuna12
  6. jojojo8787

Kako se uključiti:

1. Postavite fotografiju svoje ljetne oaze za čitanje na svoj javni Instagram profil, uz hashtagove #ljetneknjige i #zivimhr, do 26. 7. 2017. u 14 sati.

2. Pratite @zivim.hr na Instagramu.

Što osvajate:

Fond nagrada sastoji se od ukupno šest knjiga u izdanju Mozaik knjige:

1. Na rubu vode (Sara Gruen) x 2
2. Igra skrivača (Linda Green) x 2
3. Ispod skala (Tomislav Šovagović) x 2

Žiri organizatora odabrat će šest različitih dobitnika prema kriterijima originalnosti i kreativnosti, a svaki dobitnik osvojit će jedan naslov. Svaki od članova žirija će svakoj prijavi dodijeliti ocjenu za originalnost i kreativnost na skali od 1 do 10.

Dobitnik će biti obaviješten putem Instagram profila portala Živim. Detaljna pravila natječaja pročitajte ovdje.

Trajanje natječaja

Natječaj se održava od 19. 7. 2017. do 26. 7. 2017. u 14 sati.

1. U TRENU JE SVE NESTALO. POPUT ČAROLIJE: BEZAZLENA IGRA PRETVORILA SE U KOŠMAR.

Linda Green, Igra skrivača

Priča koja započinje posve bezazlenom igrom pretvara se u noćnu moru iz koje je nemoguće probuditi se. Ako ćemo 2016. godinu nazvati godinom u kojoj su bestseleri prepoznatljivi s imenicom 'djevojka' u naslovu, za ovu - 2017. možemo reći da se tematski zasigurno usidrilo u područje koje problematizira nestanak i otmice djeteta. Roman Igra skrivača priča je o majci, djetetu i otimačici, optuživanju, krivnji, bolu i nadi.

A sve je krenulo gotovo idilično. Jedno prekrasno popodne četverogodišnjakinja i njezina majka provode vrijeme krateći ga igrom skrivača. Majčine zaklopljene oči bit će presudne. Naivna dječja igra zatvorit će svoja vrata, a nakon otvaranja očiju, pred njom se stvara svijet gdje njene djevojčice više - nema. I dok vam se čini da već u ovom trenutku možete doći do ključnog zaključaka o ovom romanu, autorica vješto preokreće svoju točku gledišta i smješta je ni manje ni više nego - kod otimača Realistična priča koja plaši više od konvencionalnih trilera: među recima ove knjige vlada neutaživ strah i strepnja pred onim što ima stići.

Policija, mediji i Lisina obitelj misle da znaju tko je oteo Ellu. No što ako u pitanju nije stranac? Što ako su otimači sigurni da rade ispravno? Možete li vi to ikako opravdati? Bi li bilo bolje za djevojčicu da se nikad ni ne pronađe? Vrhunski složeno i ispripovijedano, zastrašujuće i nepredvidljivo. Knjiga koja iskreno progovara o noćnoj mori, bez iznimke - svakog roditelja.

2. NOVI BESTSELER AUTORICE HITA VODA ZA SLONOVE

NA RUBU VODE, Sara Gruen

Novi roman autorice knjige 'Voda za slonove' po kojem je snimljen film s Robertom Pattinsonom i Resse Witherspoon izašla je u izdanju Mozaika knjiga. Sara Gruen ponovo je pokazala svoj nenadmašan talent za stvaranje očaravajući zanimljive povijesne priče. Njezine knjige prevedene su na četrdeset i tri jezika i prodale su se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta. I ovaj roman potvrdio je status prethodnog, zasjeo je na ljestvicama najčitanijih knjiga, a šuška se i o mogućoj ekranizaciji ovog velikog hita. Knjiga je nominirana za nagradu Goodread Choice za najbolji povijesni roman.

Priča je to o iznimno nesimpatičnom triju bogatih i razmaženih Njujorčana koji u vrijeme Drugog svjetskog rata odlaze u Škotsku u potrazi za istinom o čudovištu iz Loch Nessa, o nenadanom buđenju i promjeni mlade žene. Zahvaljujući raskošnom pripovijedanju s iznimnim emocionalnim i narativnim obratima roman privlači i čitatelje i kritiku.Nakon što su se osramotili u visokom društvu u Philadelphiji na Silvestrovo 1942. godine, Maddie i Ellis Hyde su ostali bez financijske potpore Ellisova oca, bivšeg vojnog pukovnika koji je već neko vrijeme ljut na svog sina. Kako bi povratio očevu naklonost, Ellis odluči da će učiniti ono zbog čega je njegov otac bio osramoćen svih ovih godina. Dokazat će da postoji čudovište u Loch Nessu. Stoga, usred rata, kreću u Škotsku, gdje im se život mijenja iz korijena.

Na rubu vode roman je koji je prepun drame, intrige, laži, prevara i lažnih prijateljstva, ali i priča o ljubavi, prijateljstvu i svjetlu čovječanstva. Glavna junakinja, sa svim svojim pogreškama i nemarnom prošlošću, nedvojbeno će osvojiti sve čitatelje ovog romana.

3. NOVA ZBIRKA PRIČA TOMISLAVA ŠOVAGOVIĆA NAKON RUDNIKA ČVARAKA I CESTE KNEZOVA BRIBIRSKIH

ISPOD SKALA

Nostalgični zapisi i priče ispod šibenskih skala

  • Zbirka kratkih priča Ispod skala nastavlja se na prethodno objavljene zbirke Rudnik čvaraka koja je ovjenčana Nagradom 'Josip i Ivan Kozarac' i zbirke kratkih priča Cesta knezova Bribirskih gdje autor piše o odrastanju u Šibeniku krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.
  • Tomislav Šovagović dobitnik je desetak nagrada za kratku priču i poeziju.
  • U svojim prepoznatljivim memoarskim zapisima, na duhovit način otkriva svoj spomenar dječjih igara, vječne političke rasprave starijih i naivnu poslušnost najmlađih.

Nova škrinja kratkih priča Tomislava Šovagovića skrivena je Ispod skala u šibenskom domu odrastanja, upoznatom u prethodnoj zbirci Cesta knezova Bribirskih. Prvi dani u Osnovnoj školi Mate Bujas protkani su različitim humorističnim situacijama novopečenih pionira, povezani glumačkim rođendanskim iznenađenjima, jedinstvenim dalmatinskim snjegovima, ali i suočavanjem s kratkovidnošću i neželjenom selidbom dječaka s obitelji u Zagreb. Kao upečatljivi likovi pojavljuju se živopisna braća dida Iviše, u vječnim političkim raspravama, te optimistični obiteljski suputnici za sva nevremena, a glasovitu ljubav babe Kate prema sportu ni turistička sezona ne može omesti.

Uz ljetne putopisne đirade Šibenikom i njegovim krajevima knjiga je istodobno spomenar dječjih igara, jela, napitaka i medija osamdesetih godina, pojedinih nastalih i u kućnoj radinosti. I kada se otkrije sadržaj neobične prostorije ispodskala ostaje intimni sloj koji će svaki čitatelj Šovagovićeve knjige moći pronaći - samo za sebe.

Linker
15. travanj 2024 03:09