Uz ove trikove pobijedite nepoželjne simptome.
 Foto: timothy barlin/unsplash
Tajna je u kurkumi

Čudo od limunade - pomaže kod depresije i rješava vas tjeskobe i stresa

Kurkuma, kažu stručnjaci, može pomoći osobama koji pate od teške depresijom, a pri tome ne izaziva neželjene nuspojave.

Poznato je da kurkuma ima snažna antiupalna svojstva. Ovaj korijen ubija kancerogene stanice, liječi depresiju, smanjuje kolesterol.

Kurkuma, kažu stručnjaci, može pomoći osobama koji pate od teške depresijom, a pri tome ne izaziva neželjene nuspojave. Za to je zaslužan kurkumin. On utječe na povećanje nivoa dopamina i serotonina, čime se ublažavaju simptomi depresije.

Što kažu studije?

Jedna studija na tri skupine bolesnika s depresijom koji su uzimali ili Prozac, kurkumin, ili oba, pokazala je da je dodatak kurkumina biti jednako učinkovit kao Prozac u liječenju depresije. Oni koji su uzeli Prozac i kurkumin, izvijestili su o velikom smanjenju depresije.

Štoviše, neka su istraživanja pokazala da kronična upala uzrokuje depresiju; sposobnost kurkuma da se bori protiv upale može biti još jedan razlog što je tako učinkovita u rješavanju depresije.

Vjeruje se da kurkumin također olakšava anksioznost i stres. Iako je to područje koje nije temeljito proučeno, jedna je studija pokazala da kurkumin može smanjiti depresiju i anksioznost kod osoba s težim depresivnim poremećajem.

Za limunadu od kurkume utvđeno je da sadrži neke od najboljih ljekovitih tvari.

Za 4 čaše:

  • 4 čaše hladne vode
  • 2 žlice kurkume u prahu
  • 4 žlice javorovog sirupa ili meda
  • 1 limun ili limeta
  • sok od jedne naranče (po izboru)

Priprema:

  1. Stavite sve sastojke u posudu i dobro promiješajte
  2. Poslužite s kriškama limuna

Linker
16. travanj 2024 06:43