Svjetski prvak

Čudo od djeteta: Osmogodišnji Patrik u manje od 5 minuta riješio 70 zadataka i osvojio zlato

To znači da je za svaki zadatak imao oko četiri sekunde, a konkurenciju mu je činilo čak 600 djece iz cijelog svijeta.

Osmogodišnji Patrik Čudić iz Zagreba drugu je godinu zaredom svjetski prvak u mentalnoj aritmetici ALOHA. Novo je zlato osvojio na svjetskom prvenstvu u Kini.

Na natjecanju je sudjelovalo više od šesto djece iz osamnaest zemalja među kojima su neke velesile u matematici poput Rusije, Indije i Kine.

 

Natjecatelji su raspoređeni u nekoliko dobnih skupina, a Patrik je bio u onoj Kids 3.

Privatni album

Patrik je i ove godine pokazao da ništa nije slučajno.


Nije se dao smesti

"Konkurencija je bila velika, no Patrika to nije obeshrabrilo. I prije puta je bio uvjeren u pobjedu. Njegov uspjeh izuzetno je velik! Ujedno je i pokazatelj da se uz talent i veliki rad može sve", kazala je Zvjezdana Budoš Mlinac, Patrikova trenerica u Alohi.

Njegovo zlatno odličje znači da je u pet minuta ili manje riješio sve zadatke - njih sedamdeset. To znači da je za svaki zadatak imao oko četiri sekunde.

Mediji su mu već prošlo ljeto nadjenuli nadimak "Čudo od djeteta". Da je nadimak na mjestu, potvrđuje dr. sc. Branka Novosel koja je prije nekoliko godina uvela program ALOHA u Hrvatsku te posljednjih godina prati Patrikov razvoj.

"Patrik je prije svega prekrasno, zaigrano dijete koje će vas na prvu očarati. Izuzetno je inteligentan i talentiran, no uz to je marljiv, discipliniran i ustrajan, a upravo su to osobine koje čine razliku. Samo talent nikad nije dovoljan! Ima veliku podršku svoje obitelji, posebice mame Petre koja kao i mnoge druge mame drži sve konce u rukama. Patrik je uspješan i u školi gdje je upravo završio drugi razred, te u mnogim drugim aktivnostima. Rekla bih da je to recept uspjeha u životu", kazala je dr. sc. Branka Novosel.

Privatni album

Patrik s ponosnim roditeljima, koji su prepoznali njegov veliki talent.


Što je ALOHA

ALOHA je program zasnovan na abakusu koji potiče razvoj mozga na način da stimulira obje njegove polutke i pridonosi njihovu ožičavanju te povećanju dugoročne i kratkoročne memorije.

Matematički se zadaci rješavaju pomoću abakusa, ruku te mentalno.

 

To djetetu omogućuje da maksimalno iskoristi svoj mozak te ga priprema za poslove budućnosti.

Ministarstvo obrazovanja prepoznalo je vrijednost tog programa te financijski poduprlo Patrikov put u Kinu.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo