Koža na prsima je iznimno osjetljiva te joj je potrebna dobra njega.
 Foto: Shutterstock
tako malo je potrebno

Bore izdajice! Pomoću ovih sedam trikova izbrišite godine s dekoltea

Koža na prsima jednako je osjetljiva kao i koža lica, ali mnoge žene i dalje joj ne pridaju dovoljno pozornosti.

Koži na prsima nerijetko nedostaje hidratacije, često je izložena sunčevim zrakama i zbog svoje osjetljivosti sklonija je pojavi preuranjenih bora.

Srećom za nas, postoje jednostavni načini kako tretirati i 'izbrisati' te bore.

1. Razvijte naviku spavanja na leđima

Spavanje na boku ili na trbuhu ubrzava pojavu bora na licu, vratu i na prsima. Da biste to izbjegli, probajte što više spavati na leđima i neka vam to uđe u naviku.

2. Koristite gel za dekolte

Na prsa nanesite gel aloe vere i držite ga oko 20 minuta. Ovaj tretman će hidratizirati kožu i učiniti je sjajnom, a također će spriječiti stvaranje bora.

3. Izbjegavajte tuširanje jako toplom vodom

Visoka temperatura vode ispire prirodna ulja kože te ona postaje suša i sklonija borama. Ako izravno prskate dekolte vrućom vodom, samo ubrzavate taj proces. Tuširanje hladnom ili mlakom vodom poboljšat ćete tonus kože i suziti pore.

4. Malo sklekova nije na odmet

Ako su vaši prsni mišići istrenirani, onda koža nije toliko sklona opuštanju. Zategnite mišiće i kožu jednostavnom vježbom. Dovoljno je nekoliko puta tjedno napraviti 20 ženskih sklekova. Vježbe će također popraviti izgled grudi, učvrstiti ih i oblikovati.

5. Pazite na veličinu grudnjaka

Kako biste smanjili preklapanje kože i stvaranje bora pazite na izbor grudnjaka. Najbolji je grudnjak onaj koji dobro podupire grudi, ali ih ne pritišće i ne ostavlja crvene crte na koži. Važno je da je napravljen od prirodnih materijala kako bi koža mogla disati. Naramenice moraju biti elastične i mekane te dovoljno dugačke i široke. Žene koje se bave sportskim aktivnostima moraju koristiti grudnjak namijenjen rekreaciji i koji fiksira grudi te ih štiti od ozljeda. Tako će izbjeći opuštanje grudi.

Foto: Istock
Za početak možete promijeniti naviku spavanja. S boka se prebacite na leđa.

6. Masaža

Masaža prsnog koša potiče dotok krvi u to područje, ispunjava vašu kožu kisikom i usporava proces starenja. Stavite malo hidratantne kreme na ruke i nježno umasirajte kružnim pokretima.

7. Nemojte zanemariti dekolte kada nanosite kremu za sunčanje

Previše izlaganja suncu u mladosti, može ostaviti vašu kožu dekoltea punu mrljica, pjega, bora… Nemojte zaboravljati stavljati kremu sa zaštitnim faktorom svaki put kad vam dekolte nije pokriven.

Ako vam je dekolte već oštećen, stručnjaci savjetuju da ga prije spavanja namažete losionom koji sadrži retinol ili kremom koja smanjuje proizvodnju melanina.

Krema sa zaštitnim faktorom je najbolja anti-age stvar koju možete učiniti za svoju kožu. Prvi preparat koji svako jutro trebate staviti na kožu lica, vrata i dekoltea, bez obzira na vremenske uvjete, je krema za zaštitu od sunca s minimalnim zaštitnim faktorom 30.

Linker
14. travanj 2024 22:25