Trening s gumom

Rekvizit koji vas prati gdje god želite

 
 iStock

Bez obzira jeste li vrhunski sportaš ili rekonvalescent, guma je odličan odabir. Smatram je, naime, ideanim je rekvizitom za trening. Mnoge su prednosti rada sa gumom, od eksponencijalnog opterećenja (što ju više rastežemo opterećenje raste), smanjenog pritiska na zglobove i ligamente, pa do različitih modaliteta treninga (od visokointervalnog do regeneracijskog treninga).

Priprema za glavni trening

Najčešće ju koristimo u fazi pripreme za glavni dio treninga, međutim, u ovom vam članku donosim jedan primjer glavnog dijela treninga s gumom. Jednostavnih 8 vježbi za cijelo tijelo koje možete izvoditi u srednjem intenzitetu sa 8 do 10 ponavljanja, u tri do četiri kruga, ili visokointenzivnom obliku sa intervalom rada od 30 do 60 sekundi, i pauzom ne dužom od 1 minute. Sve ovisi o vašim ciljevima i mogućnostima.

Prednosti ovog rekvizita

Također, u prikazu možete vidjeti kompleksne vježbe više mišićnih skupina kombinirane u jednu vježbu, što je idealno za srednje do visoko intenzivni trening. Po želji, i mogućnostima možete odvojiti gibanja, pa tako radite prvo jedan dio zadatka, a zatim drugi, npr. vježba br. 2, odnosno veslanje u iskoraku - prvo izvedete jednoručno veslanje, a zatim iskorak u nazad.

Još jedna velika prednost treninga s gumom je prostor. Ne trebate fitness ili neku multifunkcionalnu dvoranu, dovoljna vam je guma i malo dobre volje. Sretno! I uživajte! ;-)

Svidjelo vam se? Želite isprobati vježbe ili upoznati i Edu pitati za savjet? Potražite ga na ovoj adresi:

Nova Ves 17, Centar Kaptol
Zagreb, Hrvatska
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.orlandofit.hr
+385 1 4860 805
+385 99 6450 424

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:56