Sezona počinje

Ojačajte tijelo za odmor na snijegu

 
 Foto: iStock

Vrijeme je skijaške sezone, svi se polako pripremamo za snježne padine i ono što nas tamo čeka. A to je jedno potpuno specifično i drugačije kretanje po mediju koji nam je sasvim neprirodan i stran, a to je snijeg.

Pravi izazov

Na noge ćemo prvo staviti skijašku cipelu koja je vrlo glomazna i čvrsta, a zatim i skije koje mogu biti dugačke i do dva metra. Samo stajati na njima može biti itekakav izazov za tijelo. Stoga je važno pripremiti muskulaturu za sve predstojeće napore. Sprecifičnost TRX-a je u tome što možete prilagoditi inenzitet i opterećenje bez obzira na nivo vašeg fitnessa, bilo rekreativac početnik ili vrhunski profesionalni sportaš.

Specifičan program

Važno je poznavati osnove rada na TRXu, a ja vam u ovoj kolumni nudim jedan potpuno specifičan program za snježne padine. Program provodite u intervalima rada od 30 sekundi sa 30 sekundi pauze. Nakon nekog vremena možete i preći na 45/15 u korist rada, naravno ;-)

Moj savjet!

Vrijeme odmora neka vam bude 2 minute između svakog kruga. U početnoj fazi krenite sa dva kruga minimalno, pa možete povećati volumen na 4 kruga.

Svidjelo vam se? Želite isprobati vježbe ili upoznati i Edu pitati za savjet? Potražite ga na ovoj adresi:

Nova Ves 17, Centar Kaptol
Zagreb, Hrvatska
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.orlandofit.hr
+385 1 4860 805
+385 99 6450 424

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:46